Yüzen evler görenleri hayrete düşürüyor

21 October 2017

ABD'de Florida merkezli faaliyet gösteren Arkup firması, görenleri hayrete düşüren bir konsept tasarladı. Yüzen evler adı verilen bu tasarımda oluşturulan yapılar, güneş veya elektrik enerjisiyle suda hareket edebilme özelliğine sahipler. Tasarımda sahip olunan hidrolik ayaklarla su üzerinde hareket edebilen yüzen evler, aynı zamanda bu ayaklar sayesinde dalgaların ve tropik rüzgarların etkisinden de korunuyor. Firma, müşterilerine eşsiz manzara altında güvenli bir yaşamın kapılarını farklı konsept yapısıyla açmaya hazırlanıyor.

YÜZEN EVLERİN ÖZELLİKLERİ

ADB'nin Pasifik Kıyı Şeridi hattında ve Hollanda'da yaygın şekilde kullanılan yüzen evler konsepti, Arkup tasarımında gelişmiş teknolojiye de sahip olacak.



Üstün ev otomasyon teknolojileri ile yüksek standarda sahip kaliteli malzemelerden oluşan yüzen evlerde 4G, Wi-Fi ve uydu televizyon sistemlerini bulmak mümkün. 272 beygir gücüne sahip iticilere sahip yüzen evlerde 400 metrekarelik alanda 4 oda bulunuyor. Elektrikli iticiler sayesinde 360 derecelik dönüş yapabilme özelliğine sahip yapılar, aynı zamanda su üzerinde hareket ederken güvertesini toparlayabiliyor.

Yüksek kaliteye sahip malzemelerden oluşturulan yüzen evler; sıfır emisyon, atık yönetimi, yağmur suyu toplama ve arıtma sistemi gibi özellikleri de barındırıyor.



YÜZDE YÜZ GÜVENLİ YAŞAM

Hollanda denizcilik geleneğinden esinlenerek oluşturulan yüzen evler, çevre dostu olmanın yanı sıra güvenli bir yaşam da sunuyor. Kasırgalar ve yüksek dalgalarla karşılaşıldığında kendiliğinden yükselen sistemi sayesinde suyun üzerinde yüzde 100 güvenli bir yaşam sunuluyor.

FİYATLARI 2 MİLYON DOLARDAN BAŞLIYOR

Su üzerinde modern ve lüks yaşamı sunan yüzen evlerin fiyatları 2 milyon dolar ile 3 milyon dolar arasında değişiyor. Arkup firmasının tasarım ve inşa çalışmalarını sürdürdüğü projenin 2018 yılının yaz döneminde yatırımcılarına sunulması planlanıyor.



'Farklı olun' sloganıyla duyurulan yüzen evler, konforlu ve moderrn yaşam standartları altında deniz, gökyüzü ve şehir arasında lüks yaşam sürme şansını sağlıyor. Ayrıca oluşturulan yapılarda restoran, spor salonu veya etkinlik alanı kurmak da mümkün.