Zeytinburnu'nun iki mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi

17 November 2020

İstanbul'da olası depreme karşı yapı stoku en riskli gösterilen 3 ilçeden biri olan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları büyük önem taşıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları ilçede; TOKİ, belediye ve müteahhitler tarafından sürdürülüyor.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, kentsel dönüşüm çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Çalışmalar hakkında son bilgileri aktaran Arısoy, "Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri adım adım uygulamaya devam ediyoruz. Zeytinburnu'nun bir numaralı sorununun kentsel dönüşüm olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama şunu da takdir edersiniz ki, bu problem bir ilçe belediyesinin tek başına çözebileceği bir sorun değildir. O yüzden bu süreçte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ desteği ile hareket ediyoruz. Beştelsiz Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projemiz büyük ölçüde tamamlandı sayılır. Bundan sonra sadece inşaatın tamamlanma süresini bekleyeceğiz" diye konuştu.

YENİ DÖNÜŞÜM PROJELERİ GELİYOR

Zeytinburnu'nda hayata geçirilecek yeni projelerden de bahseden Başkan Arısoy, "Telsiz Mahalle'mizdeki onaylanan kentsel dönüşüm süreci pandemi nedeniyle biraz uzadı. 3'te 2 çoğunluğun rızası da alındı. Temmuz ayından beri de; mimari, statik, elektrik ve mekanik gibi proje süreçleri üzerinde çalışıyoruz. Proje tamamlanır tamamlanmaz hemşehrilerimiz orada da inşaat çalışmalarının başladığını görecekler. Özel sektör firması üzerinden yürütülen Çırpıcı ve Merkezefendi mahallelerindeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili de çok yakında müjdeli haberler vereceğiz" ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇESİ AÇILIYOR

İlçedeki millet bahçesi projesi hakkında bilgiler aktaran Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu'nun tam kalbinde, ilçesinin her noktasına yürüme mesafesinde, 55 bin metrekarelik millet bahçesi inşa edildiğini belirterek projenin Mayıs ayına kadar açılmasının planlandığını aktardı.