1915 Çanakkale Köprüsü çalışmalarında son durum ne?
18 Mart 2017'de temelleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından Çanakkale'de düzenlenen törende atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmaların hız kazandığı öğrenildi.
Milliyet'te yer alan haberde, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılıçkaya 1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği bilgisini aktaran Kılıçkaya, Gelibolu ilçesinde yer alan Sütlüce bölgesinde kurulan şantiyede kuru havuz çalışmalarının sürdüğünü ve Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkisinde karada sondaj çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaştı.
DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜSÜ İÇİN 4 FİRMA ORTAK ÇALIŞIYOR
Tamamlanmasının ardından dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliği taşıyacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde hummalı ve organize yürütülen çalışmalar sürüyor. İkisi Türk, ikisi Koreli 4 firmanın ortak çalışmalar yürüttüğünü belirten Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılıçkaya, köprünün Gelibolu'nun ekonomisi için de büyük önem taşıdığını ifade etti. Köprünün deniz taşımacılığına olumsuz etkide bulunmayacağı düşüncesinde olan Kılıçkaya, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Gelibolu'ya büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Yürütülen çalışmalarda şu anda 110 kişinin aktif olarak çalıştığını aktaran Kaymakam Kılıçkaya, "Köprü inşaatı, 24 saat esasına göre, çift vardiya şeklinde tüm hızıyla devam ediyor. 170x270 ebatlarında, 15 metre derinliğinde kuru havuz yapımı sürüyor. Bu havuzlar, deniz üzerinde yüzdürülerek, köprü ayakları bu havuz içerisine inşa edilecektir. Özel niteliklere sahip, Lüksemburg'dan ithal edilen 3146 demir kazık ile kuru havuz yapılmaktadır. Bu yıl sonuna kadar kuru havuz yapım işi bitirilecektir" şeklinde konuştu.
Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılıçkaya son olarak, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 5.2 kilometre uzunluğunda olacağını ve çalışmaların 2023 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.