Aksaray’da en büyük sanayi kentsel dönüşüm projesi yapılacak

16 January 2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Aksaray Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 375 milyon TL’lik yatırım bedeline sahip olarak yenilenen sanayi sitesi, Türkiye'de sanayi kentsel dönüşümü projeleri içinde en büyüğü olarak hayata geçiriliyor.

Özellikle Aksaray’daki sanayi esnafı için önemli bir yatırım olarak görülen Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hazırlık süreci sona erdi. Toplam 375 milyon TL yatırım bedeliyle gerçekleştirilecek olan projenin uygulama sürecinin ise iki ay içerisinde başlayacağı kaydedildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindeki heyetle Ankara'da düzenlenen toplantıda, Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, önemli sanayi yatırım projelerinden biri olacağı konusunu masaya yatırdı.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, projenin, TOKİ'nin yürüttüğü ticaret ve sanayi merkezi uygulamaları arasında da önemli bir yeri olacağının da altını çizdi. Turan, 3 milyon metrekare alan üzerinde nitelikli bir sanayi çevresinin oluşturulacağını aktardı.