Belediyelere 150 Milyon TL Hibe Kararı

19 June 2017

İBB, belediyelere 150 milyon lira hibe etme kararı aldı...

Onarım ve yenileme çalışmaları için ilçe belediyelerine hibe kararı alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, miktarı 150 milyon lira olarak belirledi. Ulaşım yollarının yapımı, bakımı ve onarımı ile alt ve üst yapıların düzenlenmesi için verilen bu paranın karşılıksız olarak hibe edilmesinde karar kılındı.

Park ve yeşil alanların düzenlenmesi ile prestij yollarında bulunan aksesuarlar için de kullanılması planlanan hibenin aslan payı 6'şar milyon lira ile Esenyurt ile Pendik alacak. Cumhuriyet Halk Partisi'ne ait belediyeler arasında yer almakta olan Şişli 2.2, Bakırköy 1.8, Kadıköy 2.6 ve Beşiktaş 1.8 milyon lira yardım alırken Ak Parti'ye ait ilçe belediyeleri olan Arnavutköy, Bağcılar, Beykoz ve Ümraniye'ye ise 5 milyon liranın üzerinde yardım yapılacak.

49 MİLYON LİRA EK ÖDENEK

Bunlara ek olarak Üsküdar Belediyesi'nden gelen talebi üzerine oylama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, oy birliği ile alınan karar neticesinde Üsküdar Meydan Projesi'nin kamulaştırma giderleri için ekstra bir ödeme yapma kararı aldı. İBB'den 49 milyon lira ek ödenek almayı başaran Üsküdar Belediyesi, öngöremedikleri birtakım talepleri karşılamak ve yapacakları hizmetleri aksatmamak amacıyla böyle bir talepte bulunduklarını açıkladı.