Berlin'deki emlak ofisi faaliyetlere başladı

06 November 2019

Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin yanı sıra yabancıların da Türkiye'den kolay bir şekilde konut sahibi olma yolunu açma hedefiyle oluşturulan emlak ofisleri faaliyetlere başladı. 10 farklı ülkede 12 emlak ofisinin hizmet vermesi beklenirken ilk ofis Berlin'de faaliyetlere başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından kurulması planlanan emlak ofisleriyle yatırımcılar, Türkiye'ye gelmeden gayrimenkul alım-satım işlemlerini yapabilecekler. İnsanların işlerini kolaylaştıran sistemde alıcı ve satıcının yan yana gelme zorunluluğu bulunmuyor.

BERLİN'DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Emlak ofislerinin ilki Almanya'nın başkenti Berlin'de açıldı. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre, Berlin Başkonsolosluğu'nda kurulan Berlin Tapu ve Kadastro Temsilciliği'nde, gurbetçiler ve yabancı yatırımcılar her türlü tapu işlemlerini yapabiliyorlar. Bunun yanı sıra intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi gibi işlemler de yapılıyor.

KURULMASI HEDEFLENEN ÜLKELER

Emlak ofislerinin ilk aşamada Türk nüfusunun fazla olduğu bölgelerde kurulması amaçlanıyor. Tapu ve kadastro temsilciliklerinin kurulması hedeflenen yerler arasında İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar gibi ülkeler bulunuyor. Ayrıca daha sonra Türk Cumhuriyetleri'nden 2 ülkede daha kurulma düşüncesi bulunuyor.

YABANCIYA KONUT SATIŞI ZİRVEDE

2019 yılının ilk ayından itibaren Türkiye genelinde yabancıya konut satışı zirve yaptı. Satışların yıl sonunda ilk kez 40 bin barajını aşması bekleniyor. Devlet teşviğinin yanı sıra inşaat firmalarının da kampanyaları, yabancıya konut satışını artıran etkenler arasında yer alıyor.