Bursa Kükürtlü'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

06 July 2017

Mecliste oy birliği ile kabul eden kentsel dönüşüm projesi Kükürtlü'de hayata geçiyor...

Osmangazi Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmekte olan Ahmet Köken, belediyenin Olağan Meclis Toplantısı'na ev sahipliği etti. Geçtiğimiz ay hayata geçirilen faaliyetlere yönelik bilgilendirmenin ardından gündem maddelerini oylamaya sunan meclis Kükürtlü bölgesindeki kentsel dönüşümle ilgili de karar aldı.

PROJEYE DAİR KAYGILAR MEVCUT
İlgili plan değişikliğini oy birliğiyle kabul eden meclisteki MHP Grubu Sözcüsü Cemil Aydın, değişikliğe yönelik kaygılarının olduğunu belirtti. Kükürtlü bölgesine Büyükşehir'den 0.50 emsal artışı verildiğinde projenin hiçbir
anlamının kalmayacağını ifade eden Aydın, projeye dair endişelerinden bahsetti.

ÇALIŞMALAR KISMEN TAMAMLANDI
Aydın'ın akabinde söz alan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ise bu bölge için yaklaşık olarak 8 aydır çalışmakta olduklarına dikkat çekerek Kükürtlü bölgesinde hiçbir şekilde 0.50 emsal artışının Belediye'nin kanunuyla uygulanmadığını ve bunun uygulanmamasının müsebbibinin kendileri olduğunu dile getirdi. Kükürtlü bölgesinde 0.50 emsal artışını istemediklerini ve Büyükşehir Belediyesi'nin de bu talebi anlayışla karşıladığını ifade eden Hasanoğlu, uyum içerisinde Kükürtlü bölgesindeki çalışmalarını kısmen tamamladıklarını dile getirdi.