Çanakkale'de arsa fiyatları yüzde 107 arttı

20 November 2020

İnşaat çalışmalarının sürdüğü 1915 Çanakkale Köprüsü, şehrin gayrimenkul piyasasına adeta doping etkisi yarattı. Gelibolu ve Lapseki ilçeleri arasında yapılan köprü, Çanakkale'nin İstanbul, İzmir, Bursa gibi şehirlere ulaşımını kolaylaştıracak.

2022'de açılması planlanan köprünün yapım çalışmalarının başlamasıyla Çanakkale'nin birçok bölgesinde konut ve arsa fiyatlar arttı. Muhteşem doğası ve iklimiyle yaşam sürme için ideal şehirler arasında gösterilen Çanakkale'de konut ve arsa fiyatları, uzun zamandır yükseliş ivmesinde görülüyor.

KONUT FİYATLARI DA ARTTI

Endeksa tarafından oluşturulan Çanakkale gayrimenkul piyasası araştırmasına göre, şehirde konut fiyatları son bir yıl içerisinde yüzde 51 oranında, konut imarlı arsa fiyatları yüzde 107 oranında arttı.

Rapora göre, Çanakkale'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 901 TL, ortalama konut fiyatı 322 bin 11 TL, ortalama arsa metrekare satış fiyatı 596 TL olarak belirlendi.

ÇANAKKALE KONUT PROJELERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

EN ÇOK DEĞERLENEN BÖLGELER

Çanakkale'de en değerli konut ve arsalar Bozcaada ve Gökçeada'da görülüyor. Bozcaada'da konut metrekare satış fiyatı 13 bin TL seviyesinde, konut imarlı arsa metrekare fiyatı 219 TL seviyesinde görülüyor. Gökçeada'da ise konut metrekare satış fiyatı 3 bin 746 TL seviyesinde, konut imarlı arsa metrekare fiyatı 530 TL seviyesinde görülüyor.

Ayvacık'ta konut metrekare satış fiyatı 3 bin 685 TL, konut imarlı arsa metrekare fiyatı 557 TL olarak görülürken Çanakkale Merkez'de konut metrekare satış fiyatı 3 bin 041 TL, konut imarlı arsa metrekare fiyatı bin 521 TL seviyesinde bulunuyor.

Lapseki'de konut metrekare satış fiyatı 2 bin 320 TL, konut imarlı arsa metrekare fiyatı 680 TL olarak görülürken Gelibolu'da konut metrekare satış fiyatı2 bin 255 TL, konut imarlı arsa metrekare fiyatı 313 TL seviyesinde görülüyor.