Düzce çandı evleri turizme kazandırıldı

24 November 2017

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Yeni Mahalle’de konumlanan ve yaklaşıl 160 yıllık tarihi ile dikkat çeken çandı evleri, restore edilerek turizme katkı sağlamaya başladı. Turizm sektörüne kazandırılan evlerin tanıtımı için kadınların yöresel yemek yaptığı, köy ürünlerini sattığı semt pazarı hazırlandı. Oluşturulan pazarı ziyaret edenler, yöresel yemekleri yiyerek, alışveriş yaptıktan sonra mahalledeki tarihi evleri gezme fırsatı da buluyor.

Yukarı Mahalle'de yaşayan kadınların yaptığı yemeklerin kitap haline de getirileceğini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, bu çalışmanın yanı sıra yöre halkının kültürüne, yaşamına, el sanatlarına ilişkin de bir kitap çıkarılacağını duyurdu.

Ayrıca burada yapılan çalışmanın tarihi ayakta tutmak adına başladığının altını çizen Budak, "Amacımız, kırsal kalkınmayı gerçekleştirmek ve köy ürünleri satış noktasında köy kadınlarımızı özellikle KOSGEB ve diğer projelerle destekleyip istihdama katkı sağlamak. Hem tarihi ayakta tutmuş olacağız hem de ekonomiye katkı sağlamış olacağız” dedi.