Emlak vergisi için yarın son gün!

30 May 2018

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emlak vergisinde 2018 yılının ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Birinci taksit dönemi için Mart-Nisan ve Mayıs aylarında ödeme imkanı vergi mükelleflerine sunulmuştu.

Yılda iki eşit parça halinde ödenen emlak vergisinde ikinci taksit dönemi ise Kasım ayında başlayacak. Vergi mükellefleri, ikinci taksit dönemine geçmek için ilk taksitlerini ödemek zorundalar.

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'na göre konut veya iş yeri sahibi olanlar, emlak vergisi ödemekle mükellef oluyorlar. Öte yandan emlak vergisinden muaf olabilme durumları da oluşuyor. Emekliler, gaziler, engelliler, işsizler, geliri olmayan ev hanımları mülkiyeti kendisine ait gayrimenkuller için emlak vergisi ödemekle yükümlü olmuyorlar.

Emlak vergisi ödemelerinde diğer ödemelerde olduğu gibi online ödeme seçeneği buluyor. Vergi mükellefleri, e-belediye sistemini kullanarak veya e-devlet sistemini kullanarak vergilerini kolay bir şekilde ödeyebilirler. Bunun yanı sıra eskiden olduğu gibi bağlı olunan belediyeye giderek veya belediyenin anlaşmalı olduğu bankanın şubesinden emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.

Emlak vergisinin yanı sıra çöp vergisi olarak da bilinen çevre ve temizlik vergisinin 2018 yılı ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Çevre ve temizlik vergisinde de yılda iki eşit parça halinde vergi ödemeleri yapılıyor.