Halkbank'ın da konut kredisi faiz oranları düşürüldü

10 May 2018

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım'ın duyurduğu konut kampanyası, bugün resmen başladı. Önce Ziraat Bankası, daha sonra Halkbank konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürdü. İki bankada da 10 yıl vadeli 500 bin TL'ye kadar olan konut kredileri yüzde 0,98 seviyesine çekildi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesiyle ilgili görüşlerini bildirdi. Konut dünyasından gelen talebin ekonomik büyümenin asli unsurlarından biri olduğunu belirten Arslan, "Konut sektörünün, ekonomimize sağladığı katma değer ve diğer sektörleri etkileme potansiyelini göz önünde bulundurduk, ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini de dikkate alarak her zaman olduğu gibi müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak özel bir çözüm sunmaya gayret ettik. Her aile bir ev sahibi olsun istiyoruz, müşterilerimize kolaylaştırıcı çözümler sunmayı aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Müşterilere uygulanan yaklaşım politikalarından bahseden Osman Arslan, "Geniş ürün yelpazesi ve özel ödeme planı seçenekleri, hızlı ve kolay değerlendirme süreçleriyle müşteri memnuniyetini en üst düzeyde gerçekleştirme anlayışıyla çalışıyoruz" dedi.

Türkiye ekonomisine katkı için çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Arslan, "Ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin tüm finansal ihtiyaçlarına da 'Halk İster, Halkbank Yapar' anlayışımızla yaklaşıyoruz. Üreten Türkiye'nin Bankası olarak, bundan sonraki süreçte de ülkemiz istikrarına, ekonomimize ve müşterilerimize azami katkı sağlama bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.