İstanbul ve Ankara'da konut fiyatları düştü

19 June 2019

Konut satışlarında son bir yılı inişli çıkışlı bir grafikle geçiren Türkiye'de konut fiyatlarında büyük değişimler görülmedi. Endeksa tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye genelinde son bir yılda ortalama konut fiyatları yüzde 4.76 oranında artış gösterdi.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE FİYATLAR DÜŞTÜ!

Türkiye genelinde en çok konut satışının yapıldığı ilk iki şehir olan İstanbul ve Ankara'da son bir yıl içerisinde ortalama konut fiyatlarının gerilediği görüldü. Söz konusu rapora göre, Mayıs 2019 dönemi çerçevesinde İstanbul'da son bir yıl içerisinde ortalama konut fiyatları yüzde 14.07 oranında düştü. Megakent İstanbul'da ortalama konut fiyatları 420 bin TL olurken ortalama amortisman süresi 22 yıl olarak belirlendi.

İstanbul'dan sonra en çok konut satışının yapıldığı Ankara'da da düşüş görüldü. Ankara'da son bir yıl içerisinde ortalama konut fiyatları yüzde 6.01 oranında azaldı. Başkent Ankara'da ortalama konut fiyatları 235 bin TL seviyesinde olurken ortalama amortisman süresi 17 yıl olarak görüldü.

İZMİR'DE ARTTI!

İstanbul ve Ankara'dan sonra en çok konut satışının yapıldığı üçüncü şehir olan İzmir'de ortalama konut fiyatlarının son bir yıl içerisinde yüzde 2.92 oranında artış gösterdiği kaydedildi. Gayrimenkul piyasasının son yıllarda büyük hareketlilik gösterdiği İzmir'de birçok markalı konut projesi de yükselirken şehirde ortalama konut fiyatlarının 345 bin TL seviyesinde olduğu belirlendi.