İstanbul’un Bu İlçesinde Dükkan Fiyatları Yüzde 200 Arttı

02 March 2016

Konut yatırımcısının gözde ilçelerinden Başakşehir artık ticari ünite olarak da tercih ediliyor. Bölgede yakın zamanda ticari ünite sayısında patlama yaşanması bekleniyor...

İstanbul'un en çok değer kazanan ilk üç ilçesi arasında yer alan Başakşehir en fazla markalı projeye ev sahipliği yaparak Avrupa yakasının parlayan yıldızı haline geldi.

Metro, üçüncü havalimanı, Kuzey Marmara otoyolu gibi ulaşım projelerin güzergahında bulunan ve ilk planlı kent meydanını, botanik park gibi dev kamu yatırımlarına ev sahipliği yapan Başakşehir'de fiyatlar her geçen gün artışını sürdürüyor. Konut yatırımcısının gözde bölgelerinden olan Başakşehir'de artık ticari birimlerde talep görmeye başladı.

Ticari Ünitelerde Patlama Yaşanacak

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, 2000 yılından bu yana Başakşehir’de 3 bin konut ürettiklerini ancak artık ilçenin ticaret üniteleri için de cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı. Akbal, "Başakşehir, yeni şehirleşme modeli sergiliyor. Bölge artık ticari ünite olarak da tercih ediliyor. Biz Fuzul Yapı olarak, Başakşehir’in kalbinde ‘Vadiyaka’ projesini inşa ettik. Çünkü Başakşehir’de ticari ünitelerin yenilerine ihtiyaç var. Önümüzdeki süreçte Başakşehir’de konutun yanı sıra ticari ünitelerin sayısında da patlama yaşanacak” dedi.

Fiyatlar Yüzde 200 Arttı

İlçenin ilk alışveriş merkezi olan Olimpa AVM dâhil 400’e yakın ticari ünite hayata geçirdiklerini belirten Akbal, "30 ay önce 10 bin TL olan Olimpa Park Cadde dükkânlarının bugünkü değeri 30 bin TL civarında, yani dükkânların değeri yüzde 200 oranında bir artış gösterdi” dedi.

Vadiyaka Cadde Dükkanları 199 bin TL'den Başlıyor

Fuzul Grup'un Vadiyaka Başakşehir projesinde yer alan Vadiyaka Cadde Dükkanları'nın satışları devam ediyor. Vadiyaka Başakşehir Cadde Dükkanları biri market olmak üzere toplam 50 ticari birimden meydana geliyor. Projedeki dükkanların alanları 78 metrekare ile 306 metrekare arasında değişiyor. Marketin alanı ise bin 430 metrekare olarak belirlendi. Vadiyaka Cadde Dükkanları 199 bin TL'den başlıyor.