İzmirli emlakçılar depremzedelerden komisyon almayacak

02 November 2020

Cuma günü Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem, birçok İzmir ilçesini etkiledi. İzmir genelinde 17 enkaz belirlenirken özellikle Bornova ve Bayraklı ilçelerinde çok sayıda hasarlı bina tespit edildi. Hasar tespit çalışmaları ise devam ediyor.

Depremden etkilenenlerin geçici barınma sorunları büyük oranda çözülürken şehirde kiralık ev arayışı da arttı. Bu gelişmeden sonra İzmirli emlakçılar, depremzedelerden komisyon almama kararı aldı.

AA'nın aktardığı habere göre, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, emlakçıların sadece mal sahibinin talebine göre hareket ettiğini belirterek, "İzmirli emlakçılar olarak depremzedelerden, mağdur kişilerden hizmet bedelini almayacağız" diye konuştu.

'DEPREMDEN SONRA KİRALAR ARTTI' İDDİASI

Sosyal medyada İzmir'de ev kiralarının depremden sonra arttığı iddialarına ilişkin konuşan İZEKO Başkanı Güleroğlu, "Deprem sonrası herkes fedakarca çalışıyor. Böyle bir durum varken sosyal medyada yapılan bu tür paylaşımların provokatif olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"EKRAN GÖRÜNTÜSÜYLE ŞİKAYET BAŞVURU YAPILABİLİR"

İzmir'de ev kiralarının arttığı iddiasına yönelik değerlendirmelerde bulunan Tüketici Hakları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise iddiaların doğru olmamasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Deprem sonrası kiralarda fiyat artışı yapanları 'fırsatçı' olarak niteleyen Ağaoğlu, "Bunlar sadece depremzedeleri değil kira yardımı yapan devleti de soymuş olacaktır. Fiyatları yükselttikleri belirlenen kişilerle ilgili ekran görüntüleri alınarak tüketici kanunu kapsamında şikayet başvurusu yapılabilir. Bu kişiler haksız fiyat artışı nedeniyle cezalandırılacaktır" diye konuştu.