Kiptaş, İstanbul'da yeni projelerle geliyor

20 July 2017

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada Kiptaş'ın 2017 yılından başlayarak İstanbul'da 10-15 bin konutluk yeni projelere başlayacağını bildirdi. Projede yer alacak konutların kentsel dönüşüm, memur evleri ve hasılat paylaşımı projelerinde olacağı öğrenildi.

İsmet Yıldırım'ın yeni konut müjdesini vermesi gayrimenkul dünyasında büyük merak uyandırırken projeler içerisinde Esenler'de yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları olmayacağı belirtildi.

YENİ KONUTLAR HANGİ İLÇELERDE OLACAK?

Silivri'de sosyal konut, Bahçeşehir'de ise memur konutu yapacaklarını açıklayan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Kiptaş'ın hangi bölgelerde projeler yapacağına dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, ''5.Levent bir dönüşüm projesi, gecekonduların dönüşümü var, sanayi dönüşümü var. Orası tamamlanmak üzere. Beykoz’da kentsel dönüşüm olacak. Pendik’teki ise sanayi arsası, o da dönüşüm. Birkaç dönüşecek yer var Sarıyer’de. Adet olarak büyük bir proje olmayacak Sarıyer ama maddi değeri yüksek bir proje olacak. Eyüp’te yine çalıştığımız bir kentsel dönüşüm projemiz var. Zeytinburnu’nda çalıştığımız bir projemizin son etabı var. Ona başlayacağız yakında.'' şeklinde konuştu.

İstanbul'da gerçekleştirecekleri projelerde 10-15 bin konut yapacaklarını belirten İsmet Yıldırım, projelerin bir kısmının 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bitirilebileceğini ifade etti.

''LÜKS KONUTA TALEP FAZLA YOK''

İstanbul'daki gayrimenkul dünyası hakkında da açıklamalarda bulunan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul'da şu an için lüks konuta fazla talep olmadığının altını çizdi. Taleplerin daha çok sosyal konut projelerine yönelik olduğunu belirten Yıldırım, ''Sosyal konuttan kastım da metrekare fiyatı 1.600 ile 1.800 TL arasında değişen konutlar. Sadece memurlara satılan konutlara da ilgi oluyor. Memur konutunu yapacağımız yerdeki arazi değerli ama sadece memurlara satılacak o proje.'' açıklamalarında bulundu.

İstanbul'daki arsa fiyatları hakkında da konuşan Yıldırım, İstanbul'da arsa fiyatlarının oldukça yüksek seviyelerde olduğunu belirtti. Arsa fiyatlarının yüksek olmasından dolayı konut fiyatlarının da yüksek olduğunu ifade eden Yıldırım, İstanbul'un Avrupa'ya göre daha ucuz olduğunu hatırlattı.