KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de hak sahipleri belirlendi

23 January 2021

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden olan KİPTAŞ tarafından Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir sosyal konut projesi hayata geçiriliyor. 143 adet konuttan oluşan projede inşaat çalışmaları başlarken hak sahipleri de belirlendi.

KİPTAŞ'ın İstanbul dışındaki ilk çalışması olma özelliği taşıyan KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Projesi, İzmit Belediyesi ile ortak çalışma sonrasında hayata geçirilecek.

KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen kura çekim törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de katıldı.

20 KAT TALEP GELDİ

Kura çekim töreninde bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Aralık ayının son döneminde temelini hep birlikte attığımız İzmit’teki Çınar Evler projesinin kura çekimini yapacağız. Kamuda kayıtsız şartsız iş birliği şarttır. Çünkü herkes kamu görevi yaptığının farkında olmalıdır. Hiç kimse burada kişisel egoizm ya da kişisel beklentiler üzerinden süreç tanımlamamalıdır. Bu manada İzmit'le yaptığımız iş birliği tam da buna örnektir. Doğru zamanda doğru yerde doğru ihtiyaç belirleme sürecine dair iyi bir işbirliği tanımladığınızda böyle ilgi görür. Yaklaşık 20 katı talep toplayan bu proje bu anlamda da örnek" ifadelerini kullandı.

Deprem gerçeğinin gündemlerinde olma mecburiyetinin olduğunu belirten İmamoğlu, "Depremle mücadelenin iki ana prensip ile verilmesi gerekiyor. Bir tanesi kentsel dönüşümle insanların içinde bir an bile durması yanlış olan konutlardan sağlam ve sağlıklı konutlara kavuşmalarını sağlamak. Diğeriyse, sosyal konut üreterek konut sahibi olamamış insanların sağlam, yaşanabilir, insan odaklı konutlara sahip olmasını sağlamak. Yaşayacağımız İstanbul depreminde de belki de en büyük güvencemiz bunlar olacak" şeklinde konuştu.

İZMİT'TE SOSYAL KONUT ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ise, İBB ile birlikte hayat geçirilen KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Projesinin çok kıymetli olduğunu belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyemizin bizimle olan dayanışması, beraber çalışmamız ve bugün ilk meyvesini ortaya koyduğumuz KİPTAŞ İzmit Çınar Evler bizim için çok önemli. İzmit'te sosyal konut anlayışının değişmesi, başka bir model ortaya koymak önemli. Sosyal konut denildiğinde; daha yaşanabilir, tasarım gücü yüksek, daha nitelikli olması gerekiyor. İnsanlar o evlerde yaşadığında 'Evet ben burada huzurluyum, ailemle mutluyum' diyebileceği bir sosyal konut modeli olmalı. Bunun da; İzmit'te, İBB ve Kiptaş katkılarıyla hayata geçiriliyor olması bizim için de önemli bir adım" ifadelerini kullandı.