KİPTAŞ'ın 7. Gayrimenkul Müzayedesi düzenlendi

27 December 2021

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi olan KİPTAŞ, kent genelinde sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine devam ederken portföyünde yer alan projelerde dönem dönem satış ihaleleri düzenliyor.

İlk olarak 2019 Ekim ayında düzenlenen müzayedelerin 7'ncisi geçtiğimiz gün yapıldı. Müzayedeye yoğun ilgi gösterildiği görüldü.

KİPTAŞ'ın 7. Gayrimenkul Müzayedesinde İstanbul ve İzmit'te yer alan 64 adet dükkan ve 2 konut satışa sunulmuştu. Satışa sunulan konutlar Locamahal projesinde yer alırken dükkanlar; Başakşehir Vaditepe 1. Etap, Başakşehir Vaditepe Gölevleri, Zeytinburnu Sahilpark Evleri, Locamahal Veliefendi Konutları, KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları, KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesinde yer alıyor.

66 MİLYON TL'LİK DÜKKAN SATIŞI

KİPTAŞ'tan yapılan bilgilendirmeye göre, satışa sunulan 64 dükkanın 40'ı için teklif verildi. 40 dükkan için toplam vadeli teklif fiyatı yüzde 11 artışla 66 milyon 251 bin 893 TL olarak gerçekleşti.

Müzayede 2 adet konut ise 1 milyon 502 bin 375 TL muhammen bedelle satışa sunuldu. Konutlara gelen tekliflerin toplamı yüzde 22 artışla 1 milyon 809 bin 090 TL seviyesine çıktı.

GELİR KENTSEL DÖNÜŞÜME

KİPTAŞ'ın düzenlediği gayrimenkul müzayedelerinden elde edilen gelirlerin kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinde kullanılacağı belirtildi. Deprem tehlikesi yaşayan İstanbul'da güvenli yapı stokunun bir an önce oluşturulması önem taşıyor. Bu bakımdan KİPTAŞ projeleri de önemli olarak görülüyor.