KİPTAŞ'ın yeni sosyal konut projesi Tuzla'da inşa edilecek

26 May 2021

İstanbul Büyükşehir Belediye iştirak şirketleri arasında yer alan KİPTAŞ, İstanbul'un güvenli yapı stokuna katkı sağlama adına sosyal konut ve kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. KİPTAŞ'ın hayata geçirdiği konutlar güvenli ve modern yaşam alanları olma özelliği taşıyor.

KİPTAŞ'ın bir süre önce Anadolu yakasında yeni proje hazırlığında olduğu açıklanmıştı. Bu projeye dair ilk detaylar belli oldu. Proje, son yıllarda büyük gelişim kaydeden Tuzla ilçesinde hayat bulacak.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler Projesi'nin önümüzdeki günlerde temel atımı yapılacak ve projede inşaat süreci başlayacak. Temel atma töreninin 31 Mayıs'ta düzenleneceği açıklandı.

ÖN BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLANACAK

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler Projesi hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Yeni dönemdeki üçüncü sosyal konut projemizi Tuzla'da inşa edeceğiz. Şeffaf ve katılımcı bir anlayışla; 21.198 kişinin yanıtladığı anketle projemizi şekillendirdik. Temeli 31 Mayıs Pazartesi günü atacak ve ön başvuruları almaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Projede ön başvuruların 31 Mayıs-14 Haziran 2021 günleri arasında alınacağı açıklandı. Projeye dair tüm detayların önümüzdeki günlerde KİPTAŞ tarafından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

PROJE İÇİN ANKET DÜZENLENMİŞTİ

KİPTAŞ, Anadolu yakasında hayata geçireceği yeni sosyal konut projesi için bir anket düzenlemişti. İstanbulluların da projede söz sahibi olması için düzenlenen online ankete 21 bin 198 kişi katılım göstermişti. Ankette katılımcılara ödeme koşulları ve projeye dair sorular sorulmuştu.