Konut dünyasında hareketlilik başladı

10 May 2018

Geçtiğimiz günlerde başlatılan konutta KDV indirimi ve tapu harcı indiriminden sonra konut kredisi faiz oranlarının da yüzde 1'in altına indirilecek olması, konut dünyasında hareketlenmeye neden oldu.

Konut dünyasının sektör temsilcileri yaşanan hareketlilikten memnun olurken bir süredir durgun olan sektörün yeniden yukarıya doğru ivme yakalayacağı düşünülüyor.

"BEKLEYEN ALICI HAREKETE GEÇECEK"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, konut dünyasında yaşanan hareketlilik hakkında görüş bildirdi.

Çok sayıda vatandaşın alım kararı aldığını belirten Durbakayım, "Satış ofisini arıyorlar ve 'faiz kararını bekliyoruz' diyorlar. Tablo netleşsin, bekleyen alıcı harekete geçecek. Bu kampanya ile devlet 250 milyon liralık katkı sağlarken 7-8 milyarlık bir sinerji oluşacak. Ev almak isteyen ama faiz yükü nedeniyle kararsız kalan vatandaş için de büyük fırsat oluşacak" ifadelerini kullandı.

YENİ REKOR BEKLENTİSİ

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas da yaşanan hareketlilik sonrası görüşlerini bildirdi.

2016 yılındaki kampanyalarla birlikte yakalanan rekor satış seviyesini hatırlatan Elmas, "O dönem faiz düşünce satışlar hızla arttı ve satış rekoru kırıldı. Eğer bu defa da yıl sonuna kadar faiz yüzde 1'in altında olursa yine bir rekor gelir. 2018'i 1 milyon 450 bin konut satışı ile kapatabiliriz" şeklinde konuştu.