Konut kredileri faizleri bayramdan sonra düşecek mi?

26 July 2021

9 günlük kurban bayramından sonra konut satışlarında yeniden hareketlilik olması bekleniyor. Konut yatırımı yapmayı bekleyenler, yüksek seyreden konut kredisi faizlerinde yeni indirimlerin olup olmayacağını merak ediyor.

2021 yılına yüksek faiz oranlarından başlayan konut kredilerinde bu gidişat değişmedi. Bu durum yılın ilk yarısında hem inşaat firmalarını hem de konut yatırımcılarını zorladı.

Yaz döneminde tıpkı geçen yılda olduğu gibi düşük faizli konut kredisi kampanyası beklentisi vardı. Ancak bu gelişme yaşanmadı. Bayramdan sonrasında da konut kredisi faizlerinde indirime dair bir beklenti bulunmuyor.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI

Konut kredisi faizlerinde yılın ilk yarısında faiz indirimleri olmazken büyük artışlar da yaşanmadı. Kamu bankalarında en uygun faiz oranı yüzde 1.37, özel bankalarda da yüzde 1.37 oranından görülüyor.

Ziraat Bankası'nda 60 ve 120 ay vadeli konut kredileri için yüzde 1.37 faiz oranı uygulanıyor. Diğer kamu bankalarından olan VakıfBank'ta yüzde 1.37, Halkbank'ta yüzde 1.38 faiz oranı uygulanıyor.

Özel bankalar arasında en uygun konut kredisi faizini yüzde 1.37 ve 120 ay vade imkanıyla Yapı Kredi Bankası tarafından sunulduğu görülüyor. 100 bin TL tutarında 120 ay vadeli bu kredinin aylık taksitleri bin 703 TL seviyesinden başladığı görülürken kredinin toplam geri ödemesi 206 bin TL seviyesinde oluyor.

Akbank'ta 120 ay vadeli konut kredileri için yüzde 1.39 faiz oranı uygulanırken İş Bankası'nda yüzde 1.41, Garanti BBVA'da yüzde 1.46 faiz oranından konut kredisi sunuluyor.