Konut sektöründe 'Bahar' kampanyası

27 March 2018

Konut sektörünün yılın tüm dönemini hareketli geçirmek adına dönemsel olarak başlattığı kampanyalarda sıra bahar dönemi kampanyalarına geldi. Sektörde önde gelen birçok firma yeni projelerinde yatırımcılara kampanya müjdesini verdi.

Özellikle son dönemde yükselen konut kredi faizleri ile satışlarda bir duraklama yaşadıklarını kendileri de kabul eden sektör temsilcileri, bu süreç içerisinde yatırımcılara kampanya sunarken bir yandan da faizlerin düşmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, satışların artmasının faizlere bağlı olduğunu belirterek, satışlarda 27 bin adetle yüzde 27.8 düşüş yaşandığını ifade etti. Elmas, faizlerin düşmesiyle satışların yeniden artacağı düşüncesinde.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da yüksek faizlerin baskı unsuru olduğunu belirterek bu durumun maliyetleri de arttırdığına dikkat çekti.

BAHAR DÖNEMİNE ÖZEL KAMPANYALAR

Konut sektöründe canlılığı yeniden kazanmak adına birçok önemli projede bahar dönemi kampanyası başlatıldı. İşte kampanyaya giren projeler:

1- Dap Yapı tarafından Validebağ Konakları projesinde 84 ay 0 faiz kampanyası başlatıldı. Projeden konut sahibi olmak isteyenler 10 bin 839 TL'den başlayan sabit taksit seçeneğine de başvurabiliyorlar.

2- Sur Yapı projelerinde cazip kampanya dönemi başladı. Firmanın 12 projesinde uygulanacak kampanya ile yüzde 35 peşinat verilmesi durumunda vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor.

3- Teknik Yapı da kampanya başlatan firmalar arasında yer alıyor. Firmanın 5 projesinde geçerli olacak kampanyaya göre, 100 ay 0 faizli ödeme ve yüzde 1 peşinat imkanları sunuluyor. Ayrıca projelerde kira garantisi de veriliyor.