Konutta faiz indirimine ek yüzde 20 indirim daha geliyor

13 May 2018

Konut sektöründe uzun zamandır beklenen konut kredisi faiz oranlarında indirimin gelmesinin ardından yatırımcılara yeni kampanyalar sunulmaya hazırlanılıyor. Geçtiğimiz günlerde konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına indiren kampanyanın başlamasından sonra sektör içerisinde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre GYODER, İNDER ve KONUTDER, yüzde 0.98'lik faize ek olarak satışta olan projelerinde yüzde 20 indirim kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Sektörün bu üç önemli kuruluşunun birleşerek, "Yüzde 0.98 faize ilave yüzde 20 indirim" kampanyasını önümüzdeki günlerde başlatacağı öğrenildi.

40 FİRMANIN KATILMASI BEKLENİYOR

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin (KONUTDER) 15 Mayıs 2018 günü konut satışlarını canlandırmak adına söz konusu kampanyayı başlatacağı belirtiliyor. Öte yandan kampanyaya ilk etapta en az 40 firmanın katılması düşünülüyor.

2018 yılında yeni bir konut satış rekoru yaşanmasını bekleyen sektör, konut satışlarını canlandırmak adına bu günlerde elini taşın altına koymaya hazırlanıyor. Devletin başlattığı kampanyaya ilaveten yatırımcılara sunulacak yeni indirim kampanyasındaki temel amacın, konut sektörünün yukarıya doğru ivme yakalamasını sağlamak olduğu belirtiliyor.