Özel bankaların faiz indirimi Eylül'de de sürüyor

06 September 2019

Ağustos ayının başında kamu bankalarının konut kredisi faizlerini yüzde 0.99'a çekmesinden sonra özel bankalar da harekete geçti. Ağustos ayı içerisinde birçok özel banka faiz indirimi yaparken Eylül ayının ilk haftası itibariyle QNB Finansbank, ING Bank ve ICBC Bank konut kredisi faizlerinde indirime gitti.

Son faiz indirimlerinden sonra ortalama konut kredisi faiz oranı yüzde 1.63 oldu. Bu oran Haziran ayında yüzde 2'nin üzerindeydi. Öte yandan yatırımcılar ve inşaat firmaları, konut kredisi faiz indirimlerinin Eylül ayında da sürmesi yönünde beklenti taşıyorlar. Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından 12 Eylül'de gerçekleştirilecek Para Politikası Toplantısı büyük önem taşıyor. Bu toplantıda yeniden faiz indirim kararı gelirse konut kredisi faiz oranlarında yeni indirimler görülebilir.

ING BANK'TAN YENİ İNDİRİM HAMLESİ

ING Bank, dün aldığı konut kredisi faiz indirimden sonra en uygun faiz oranlı konut kredisi sunan özel banka oldu. 5 puanlık indirime giden ING Bank'ta 2 yıl vadeye kadar yüzde 1.39, 3 ile 10 yıl vade arasında ise yüzde 1.29 faiz oranından konut kredisi sunuluyor.

ING Bank'ta son faiz indirimleriyle birlikte 100 bin TL tutarındaki 10 yıl vadeli bir konut kredisinin aylık taksitleri 2 bin 400 TL seviyesinden başlıyor. Toplam geri ödemesi ise 144 bin TL seviyesinde oluyor. öte yandan ING Bank'ta 750 TL ekspertiz ücreti, 260 TL ipotek tesis ücreti ve kredi tutarının yüzde 0.5’i kadar kredi tahsis ücreti masrafları talep ediliyor.