Pana Yapı’dan Üsküdar’da 3 Bin Konutluk Yeni Proje

09 December 2015

Fikirtepe Brooklyn Park projesi ile inşaat sektörüne giriş yapan Pana Yapı, 2020'ye kadar 3 milyar TL ciro hedefliyor. 2016 yılında 3 yeni projeye start vermeye hazırlanan Pana Yapı Üsküdar'da da 3 bin konutluk dev bir proje planlıyor...

Pana Film olarak dizi ve sinema sektöründen inşaat sektörüne geçiş yapan Pana Yapı, sektörde hedef büyüttü.

Fikirtepe Brooklyn Park projesi ile sektöre giriş yapan Pana Yapı, projede ortağı Selimoğlu İnşaat'ı da satın alarak hızlı bir büyüme trendine girdi.

HEDEF 2020'YE KADAR 3 MİLYAR CİRO
2015 yılını 200 milyon TL ciro ile kapatacaklarını belirten Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, 2020'ye kadar 3 milyar ciro hedeflediklerini söyledi.

FİKİRTEPE'YE 800 MİLYON TL YATIRACAK
Fikirtepe'de 5 farklı projelerinin olduğuna dikakt çeken Ufuk, "İnşaat sektörüne Fikirtepe gibi çok zor bir bölge ile girdik. Ama biz zoru severiz. Şu an bölgede 5 farklı projemiz var. İlki Brooklyn Park. Bu projemizde satışlar yüzde 65 oranında tamamlandı. Diğer adaların birinde ruhsat aldık, ikisinde fore kazıklar çakılmaya başladı diğer adalarda da imza aşaması devam ediyor. Fikirtepe'de 5 projede toplam 800 milyon TL yatırım yapmış olacağız" dedi.

BROOKLYN LİFE FİKİRTEPE ŞUBAT'TA SATIŞTA
Bölgede 5 projede toplam 4 bin 500 konut üreteceklerini belirten Ufuk, Fikirtepe'deki ikinci projeleri olan Brooklyn Life projesinin de Şubat'ta satışa çıkacağını söyledi.

2016'DA 3 YENİ PROJE
2016 yılında 3 yeni projeye start vereceklerini açıklayan Ufuk, projelerden ikisinin Fikirtepe, bir diğerinin ise Çeşme'de olacağını söyledi.

ÇEŞME'DE PLAJ SATIN ALDI
Çeşme projelerini Şubat ayında satışa çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ufuk, "Pana Yapı Çeşme projemiz 250 dönüm alan üzerinde yer alıyor. Toplam 124 bağımsız birim var. Büyüklükleri 150 ile 340 metrekare arasında değişen daire seçenekleri mevcut. Proje kapsamında kıyı kenara yakın bir yer de aldık. Projenin kendine ait plajı olacak.Bu projemizde harfiyat çalışmaları başladı. Şubat ayında da lansman yapmayı planlıyoruz. Pana Yapı Çeşme projemizde metrekare birim fiyatları 6 bin TL ile 9 bin TL arasında değişiyor. " ifadesinde bulundu.

ÜSKÜDAR'A 3 BİN KONUTLUK DEV PROJE
Üsküdar'da da yeni bir projeleri olacağını söyleyen Ufuk, "Üsküdar Mehmet Akif Mahallesi'nde 300 dönümlük bir alanı dönüştüreceğiz. Şu ana kadar 50 bin dönüm için imzalar atıldı. Çalışmalar devam ediyor. Pana Yapı Üsküdar projemiz toplam 3 bin konuttan oluşacak. Bu projemize 2018'de başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

CADDE'YE HER YIL 15 YENİ PROJE
Bağdat Caddesi'nde şu an hali hazırda 6 projelerinin olduğunu belirten Kürşat Ufuk, bölgede her yıl 15 yeni proje hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ufuk, Bağdat Caddesi ve Fikirtepe'nin yanı sıra Ümraniye ve Ataşehir'le ilgilendiklerini söyledi.

İNGİLTERE VE ALMANYA'DA DA PROJE VAR
Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve İngiltere'de de yeni yatırımlarının olacağına dikkat çeken Ufuk, "Önümüzdeki yıllarda da satın alma ve ortaklıklarımız devam edecek. İngiltere ve Almanya'da da proje planımız var. Oralarda da şirket satın almayı düşünüyoruz. Bu şekilde daha kolay ilerliyoruz" dedi.

HABER: Şengül KIRMIZITAŞ