Pendik markalı konut projelerinin dikkatini çekiyor

09 October 2017

Hem Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakınlığı hem de yeni yapılan bağlantı yollarıyla ön plana çıkan Pendik; gayrimenkul yatırımcılarının da dikkatini çekiyor. Toplam 20'den fazla nitelikli konut projesinin hayata geçirildiği Pendik’in önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin çok konuşulacak projelerine ev sahipliği yapması bekleniyor.

Değerleme raporları, inşaat sektörünün İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki yeni genişleme bölgesinin Pendik hattı olduğunu kaydediyor. Bunda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uçuş trafiğinin artmasının, sanayi bölgelerine yakın konumunun, eğitim kurumlarına yakınlığının da katkısı görülüyor.

Türkiye'nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkı yapmak amacıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hemen yanı başında 250 hektarlık alan üzerinde oluşturan İstanbul Teknopark'da bölgeye istihdam ve nitelik açısından önemli bir değer katıyor.
Bölgeye yatırım yapma kararı alan Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, Pendik bölgesinin gelişiminin devam edeceğini vurguladı. Bölgeyle ilgili görüş bildiren Şenol Üçüncü, “Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yanı sıra sanayi bölgeleri ile eğitim kurumlarına olan yakınlığı nedeniyle istihdam ve ikamet sayısının artacağını ve yeni konutlara ihtiyaç olacağını düşünüyoruz. Ayrıca; Körfez Geçişi Projesi'yle kara ulaşımının yanı sıra bölgedeki liman ve marinaların da etkinliği artacak. Güllübağlar'dan geçecek yeni bağlantı yolu sayesinde ise havaalanına ulaşım kısalacak. Bu bölgede Türkiye'nin bu sektördeki en büyük oyuncularından en küçük inşaat firmalarına kadar herkes yer bakıyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin çok konuşulacak projeleri bu bölgede yer alacak” diye konuştu.