TOKİ Adana Sarıçam’da emekli konutlarının sahipleri belirlendi

08 November 2017

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Adana Sarıçam ilçesinde emekliler için hayata geçirdiği 265 konutun kuraları çekildi.

Kura töreni Sarıçam Asım Savaş Spor Salonu'nda yapıldı. Adana TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, yaptığı açıklamada, 2016 yılında hak sahibi belli olan vatandaşlara konutlarını teslim edeceklerini ifade etti.

Ayrıca inşaat seviyelerinin belirli oranlara geldiğini de sözlerine ekleyen Çelik, "Önümüzdeki 2018 yılında da bu konutları teslim edeceğiz. 2015 yılı içerisinde TOKİ olarak sadece emeklilere yönelik bir konut hamlesi yapmıştık. Ama artık o projelerden farklı bir şekilde yönlendirme yaparak TOKİ'nin Türkiye genelinde yaptığı tüm projelerinin yüzde 25'ini emeklilere ayırdık. TOKİ'nin yaptığı her 4 konuttan birini emekli vatandaşlarımıza veriyoruz. Bugün burada 265 kişi hayırlısıyla ev sahibi olacak. Emeklilerimiz kira öder gibi taksitlerini ödeyecekler. Bu proje içerisinde bir güzel şey de vatandaşlarımız konutlarını aldıktan sonra taksitlerini ödemeye başlıyorlar. Konutlarımızı 99 bin lira civarında bir fiyatla vatandaşlarımıza sunuyoruz. Konutlarımız 103 metrekare ve 2+1'dir" dedi.