TOKİ Ürgüp Konutlarında Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

02 April 2014

TOKİ tarafından Nevşehir Ürgüpte inşa edilecek olan 923 adet konut, cami ve ticaret merkezinden oluşan projenin temel atma töreni birçok siyasi ismin katılımı ile gerçekleştirildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ konut projeleri kapsamında Nevşehir Ürgüp'te inşa ettiği TOKİ Ürgüp Konutları'nda temel atma töreni gerçekleştirildi. TOKİ Ürgüp Konutları projesi kapsamında 923 adet konut, cami ve ticaret merkezi inşa edilecek.

 

Avanos Yolu üzerindeki Sarıyazı mevkiinde yapılan ve 2015 yılında tamamlanması gereken projenin temel atma törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekili Murat Göktürk, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Kaymakam Vekili Mustafa Elpan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, bazı belediye başkanları ve çok sayısa vatandaş katıldı.

 

 

 

 

Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp'te yıllardır süre gelen ve bir türlü çözülemeyen konut sıkıntısının TOKİ Ürgüp Konutları projesi ile çözüleceğini ifade ederken, TOKİ konutlarının inşa edilmesine destekte bulunan siyasilere teşekkür etti.

 

Büyük bir bölümü tarihi ve doğal sit alanı olan Ürgüp'te konut sıkıntısını TOKİ desteği ile çözdüklerini ifade eden Yıldız, projeye inanmayanlara rağmen projeyi Ürgüp'e kazandırdıklarını belirtti.

 

Temel atma töreninde söz alan AK Parti Milletvekili Murtak Göktürk, TOKİ tarafından inşa edilecek olan projede bölge mimarisine uygun konutlar oluşturulacağını ifade etti. Temel atma töreninin gerçekleştirildiği projenin 2015 yılında tamamlanması bekleniyor.