VakıfBank konut kredilerinde yüzde 24'lük artış

18 May 2019

Konut kredisi faiz artışları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde en uygun konut kredisi sunan banka olan Ziraat Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası bir başka kamu bankası olan VakıfBank da konut kredilerinde artışa gitti. Yatırımcılara yüzde 1.55 oranından konut kredisi sunan VakıfBank, almış olduğu faiz artırım kararı sonrası yüzde 1.79 oranından konut kredisi sunmaya başladı.

VakıfBank'ta 250 bin TL değerindeki konut kredisinin geri ödemesi 659 bin TL olurken taksitler 5 bin TL seviyesinden başlıyor.

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan artışlar gayrimenkul yatırımcılarının yanı sıra inşaat firmaları tarafından da endişeyle takip ediliyor. Türkiye genelindeki konut satışlarında yaşanan durgunluğun en büyük nedeni olarak yüksek faiz oranına sahip konut kredileri gösteriliyor.

ŞEKERBANK DA FAİZ ARTIRIM KARARI ALDI

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da konut kredisi faiz oranlarında artışa gidiyor. ŞekerBank, dün aldığı karar sonrası 10 yıl vadedeki konut kredilerinde yüzde 2.29 faiz oranını yüzde 2.42'ye çıkardı. Bankada 5 yıl vadede ise yüzde 2.39 oranından konut kredisi sunuluyor.

ŞekerBank'taki son faiz artışıyla birlikte 100 bin TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadede geri ödemesi 307 bin TL'ye çıktı. Aylık taksitler ise 2 bin 570 TL seviyesinden başlıyor.