Yabancıya konut satışında en iyi Temmuz sonucu elde edildi

14 August 2021

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz 2021 dönemine ait konut satış verileri açıklandı. Bu dönemde Türkiye genelinde 107 bin 785 adet konut satıldı.

Yabancılara konut satışında ise son aylarda yakalanan artış ivmesi devam etti. Temmuz 2021 döneminde yabancılara toplam 4 bin 495 adet konut satıldı. Bu sonuç, tüm zamanların en iyi Temmuz ayı sonucu olarak kayda geçti.

"SEKTÖRÜN DİNAMOSUNU OLUŞTURUYOR"

Temmuz ayı yabancılara konut satış verilerini değerlendiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, "Temmuz'da ulaştığımız 4 bin 495 adetlik yabancıya satış rakamı ile Temmuz ayında en yüksek veriyi elde ettiğimiz 2019 yılındaki 4 bin 192 rakamını aştık ve öylece tüm zamanların en yüksek Temmuz ayı satış rakamına ulaştık. Konut satışlarının iç piyasada yüksek inşaat maliyetleri ve faizler nedeniyle daralmaya devam ettiği bir dönemde sektörün dinamosunu 'yabancıya satış' oluşturuyor. Gayrimenkul ihracatının hem sektörümüze hem ekonomimize bu katkısı, bu alandaki çabalarımızın karşılığını bulduğunun da bir göstergesi. Önümüzdeki 5 ay ise hedeflerimize ulaşmamız konusunda oldukça önemli. Eğer kapanma veya seyahat engeli gibi yeni bir kısıtlama ile karşılaşmazsak yıl sonu yabancıya satış hedefimiz olan 50 bin adede adım adım giderek yeni bir rekorun müjdecisi olabiliriz" ifadelerini kullandı.

IRAKLILAR İLK SIRADA YER ALDI

Temmuz 2021 döneminde Türkiye genelinde en fazla satış 712 konutla Irak vatandaşlarına satıldı. Iraklıları, 619 konut ile İran, 365 konut ile Rusya Federasyonu, 229 konut ile Afganistan ve 198 konut ile Almanya vatandaşları takip etti.