- Emlak Haberleri
- Konya
- Meram
- Konya'da yeni millet bahçesi projeleri hayata geçirilecek
Konya'da yeni millet bahçesi projeleri hayata geçirilecek
Millet bahçesi projelerinde çalışmalar 59 ilde devam ediyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Şehirlerin Kimliği, Kimliğin Geleceğe Taşınması ve Kültürel Etkileri" konulu panelde konuşma yaptı.
AA'nın haberine göre, Bakanlık olarak 59 ilde 35 milyon metrekare alanda 126 millet bahçesinin yapımını sürdürdüklerini belirten Bakan Kurum, "Bakanlık olarak 2023 yılına kadar 81 ilde 81 milyon metrekarelik alana yapacağımız millet bahçelerimizi halkımızın hizmetine sunacağız. Böylece, kişi başına düşen yeşil alan miktarımızı 8'den 15 metrekareye çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
KONYA'DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Konya'daki çalışmalardan bahseden Bakan Kurum, "Biliyorsunuz Konya'mızda da çok büyük millet bahçesi projelerimiz var. Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla, Meram Dutlukır'da 900 bin metrekare büyüklüğünde bir millet bahçesinin açtık. Bu kapsamda Konya’da, büyükşehir belediyemizle çok büyük projeler gerçekleştiriyoruz. Konya'nın tarihini, kültürünü geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Bir şehrin kimliğini ortaya koyan değerlerden biri de o şehrin ekonomisidir ve üretimidir" şeklinde konuştu.
Konya'nın lojistik bir üs konumuna erişmesi adına çalışmalarda bulunduklarını aktaran Bakan Kurum, "Konya, 9 organize sanayi bölgesi ve 2 teknoloji geliştirme bölgesi ile gelişmiş bir sanayi altyapısına sahiptir. Bugün, bu tesislerde, son derece geniş bir sektörel alanda üretim yapıyoruz. 35 bin KOBİ, bin 500 ihracatçı firmamızla, 180 ülkeye ihracat yapıyoruz. Biliyorsunuz, bakanlık olarak, şehir merkezlerindeki sanayi alanlarını şehir dışına çıkarıyoruz. Konya'da da sanayi alanlarında dönüşüm yapıyor ve sanayicimizi destekliyoruz" diye konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
SENKRONİZE Yaşama Davet
Zarafet, uyum ve denge ile tasarlanan Senkron Beytepe, Ankara’nın 6 deneyimli markasının güç birliği
14 January 2025
Fuzul’den 33. Yıla Özel Dev Kampanya: Togg T10X Sahiplerini Buldu!
Tasarruf finansman sektörünün öncüsü Fuzul, sektördeki 33. yılına özel düzenlediği dev hediye kampan