- Ulaşım Projeleri
- 3’üncü Köprü Son Görüntüleri
3’üncü Köprü Son Görüntüleri
İstanbul trafiğini rahatlatması beklenen 3'üncü Köprü projesinde çalışmalar gece gündüz sürüyor. İşte 3'üncü köprünün son görüntüleri
İstanbul trafiğini rahatlatacak 3'üncü Köprü projesinde çalışmalar gece gündüz sürüyor. İşte 3'üncü köprünün son görüntüleri
İstanbul'un iki yakasını bağlayan 3'üncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 29 Ekim tarihindeki açılışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Şantiye çalışanları 7 gün 24 saat canla başla köprü inşaatında görev yapıyor. Artık son aşamaya gelinen köprünün Anadolu Yakası'ndaki bölümünde yön tabelaları bağlantı yollarına konulmaya başlandı.
3'üncü Köprü'nün Avrupa Yakası'nda da Edirne yönünü gösteren tabelalar önümüzdeki günlerde konulacak. Köprü inşaatıyla aynı hızla devam eden bağlantı yollarında viyadüklerin büyük bir bölümü tamamlanırken, köprü üzerine konulacak 59 çelik tabliyeden 24'ü de yerlerine konuldu.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün taşıyıcı elemanlarından 176 eğik askı halatından da 80'i yerine kondu. Köprünün ana kablosunu çekmek için kullanılacak kedi yolunun inşaatı da tamamlanırken, otoyol kısmında asfaltlama çalışmalarına hız verildi.
59 metrelik genişliğe sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, tamamlandığında dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. 8 karayolu 2 de demiryolu olmak üzere toplam 10 şerit olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün deniz üzerindeki uzunluğu ise bin 408 metre olacak.
IC İçtaş-Astaldi JV tarafından yap-işlet devret modeliyle yapımına 29 Mayıs 2013'te başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar planlar doğrultusunda ilerliyor. Köprüde yer alacak 59 çelik tabliyenin 22'si yerine yerleştirildi. İşlemlerin Ocak 2016'da tamamlanması hedefleniyor.
Çalışmaların son sürat devam ettiği 3'üncü köprünün 29 Ekim 2015'te hizmete girmesi planlanıyor.Köprü inşaatında 6 bin 500 işçi ile 600 mühendis gece gündüz aralıksız görev yapıyor.
3'üncü Köprü Projesi Künye :
-Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş köprüsü unvanını taşıyor.
-8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritli köprünün, deniz üzerindeki uzunluğu 1408 metre olacak.
-Köprünün toplam uzunluğu 2 bin 164 metre.
-Anadolu yakasında Poyraz köy kesimindeki kulenin yüksekliği 318 metre.
-Avrupa yakasında Garipçe Köyü'ndeki kulenin yüksekliği 322 metre olacak.
-Köprü üzerindeki raylı sistem, Edirne'den İzmit'e kadar yolcu taşıyacak.
-3 milyar dolar yatırım bedeline sahip projenin yapım dahil işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş - Astaldi JV tarafından yapılacak ve bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı'na devredilecek.
İşte 3'üncü Köprü çalışmalarından en son fotoğraflar :
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Buca metrosunun ihalesi yapıldı
İzmir'de merakla beklenen Buca-Üçyol Metro Hattı'nda somut gelişmeler yaşanıyor.
07 September 2021
Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda test sürüşleri başlıyor
İstanbul'da merakla beklenen yeni metro projesinde çalışmalar sürüyor.