- İnşaat Sektörü Haberleri
- ‘Antalya inşaat sektörü 2018’den daha umutlu’
‘Antalya inşaat sektörü 2018’den daha umutlu’
İnşaat sektörüyle ilgili görüş bildiren Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, sektörde gelecek yılın 2017'den daha iyi geçeceğini öngördüklerini kaydetti.
Karataş, i nşaat ve gayrimenkul sektörünün, ekonominin kalbi olmaya devam edeceğine değinerek, “İnşaat sektöründeki büyümenin hızla devam etmesi sektörün gelecekte artan potansiyelinin en önemli göstergesi. Ancak karşılaşılabilecek riskler hesap edilmeli. Yükselen enflasyon ve döviz kurlarına bağlı olarak inşaat maliyetlerinin artması, kredi faiz oranlarının yüksekliği, konut stokundaki artış gelecek dönemde sektörümüzü zorlayacak en önemli konular arasında yer alacak. Tüm bunlara karşılık sektörümüz desteklenmeli göz ardı edilmemeli” dedi.
“2018 DAHA İYİ GEÇECEK”
KDV ve faiz oranlarında yapılan indirimlerin sektörü hareketlendirdiğine, 2017 yılının tüm inişli çıkışlı gelişmelere rağmen olumlu ve verimli geçtiğini söyleyen ve yeni yıldan umutlu olduklarına dikkat çeken Karataş, “2018 yılının 2017 yılından daha iyi geçeceğini öngörmekteyiz. Yatırımların ve inşaatların hız kesmeden devam etmesi için ekonomik ve siyasi istikrara ihtiyaç var. 2018 yılından umutluyuz. Yatırımların ve istihdamın artması için sektörümüzün desteklenmesi kaçınılmaz. KDV'de ve faiz oranlarında sağlanan indirimlerin devam ettiğini görmek bu yükselişin anahtarı olacaktır. Kendine bağlı 300 alt sektörü besleyen inşaat sektörü, Türkiye ekonomisinde büyük bir paya sahip. Sektör her geçen yıl artan bir grafikle büyüyor. 2018'de de kentsel dönüşüm çalışmalarının çok geç olmadan hızlandırmak ve hayata geçirmek gerekiyor” diye konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Albayrak Beton, İsviçreli CSC sertifikalarını düzenlenen törenle teslim aldı
Metrolardan kamu binalarına, alt yapıdan eğitim kurumlarına ve nitelikli gayrimenkul projelerine kad
20 August 2024
İNŞAAT MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ ÖNGÖRÜLEMEZLİĞİ TETİKLİYOR
İnşaat maliyetlerindeki artışta özellikle dikkat çekmek istediğimiz konu işçilik maliyetlerindeki ar