- Kentsel Dönüşüm Haberleri
- Bakanlık, 264 riskli alanda çalışma yürütüyor
Bakanlık, 264 riskli alanda çalışma yürütüyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın riskli alanlardaki dönüşüm çalışmaları sürüyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Afet Risklerinin Azaltılması Platformu toplantısı kapsamında "Afet riskini anlamak" konulu panel düzenledi. Panele katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.
"DÖNÜŞÜM HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"
AA'nın aktardığı habere göre, panelde yaptığı konuşmada 1894 yılında yaşanan depremle günümüzdeki depremlerin raporları arasında çok büyük farklar olmadığını dikkat çeken Vedad Gürgen, her raporda niteliksiz binaları da içeren benzer konulardan bahsedildiğini ifade etti.
Bakanlığın kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında güncel bilgileri aktaran Gürgen, "Kentsel dönüşüm çerçevesinde 650 bin bağımsız bölümü yıktık. Bu alınmış iyi bir yol ama halen yetersiz. Bu konuyla ilgili şu anda 264 riskli alanda çalışma yapıyoruz. Aynı zamanda belediyelerin yürüttüğü projeler var. Hızlı bir şekilde dönüşümler devam ediyor ama bu dönüşümler devam ederken ne yazık ki bir yandan da Adıyaman'da Kahta'da kayma riskli olan yerlerde yeni binalar yapıyoruz. Bir taraftan rakamları düşürürken bir taraftan da rakamları kendi elimizle arttırıyoruz" şeklinde konuştu.
ADANA'DA RİSKLİ ALAN İLANI
6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2'nci ve ek 1'inci maddeleri gereğince Adana'nın Yüreğil ilçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi sınırında yer alan bazı bölgeler, 'riskli alan' ilan edildi. Bölgede kentsel dönüşümün uygulanması bekleniyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
İstanbul'da 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç var
İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken İstanbu
03 July 2024
Kentsel dönüşümde yeni dönem: Yıkım kararı için tebligat yapılmayacak
Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni düzenlemeye göre, yıkımı yüzde 51 oy çokluğuyla kabul edilen