- Emlak Haberleri
- Bursa
- Osmangazi
- Bursa'nın yeniden yeşil kimliğe kavuşması için çalışmalar yapılıyor
Bursa'nın yeniden yeşil kimliğe kavuşması için çalışmalar yapılıyor
Bursa'nın yeniden yeşil kimliğe kavuşması için çalışmalar yapılıyor
![Bursa'nın yeniden yeşil kimliğe kavuşması için çalışmalar yapılıyor](https://www.yeniemlak.com/resize/750x400/1/8/9/bursanin-yeniden-yesil-kimlige-kavusmasi-icin-calismalar-yapiliyor-projesi-189215-1622110284.jpeg)
Dünya'da yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta Bursa'ya ziyaret düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık işbirliğinde hayata geçirilecek olan Gökdere Millet Bahçesi'nde ilk fidanı dikti. Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinin sınırını çizen Gökdere'nin her iki yakasını kaplayan yaklaşık 257 bin metrekare büyüklüğünde alanda yapılacak olan Gökdere Millet Bahçesi, Bursa'ya değer katacak.
Projede bin 800 metrekarelik bölümünde sosyal donatılar yer alacak. Kalan kısımda ise rekreasyon alanları oluşturulacak. 10 bin 887 metrekare büyüklüğünde alanda çocuk oyun köyüne yer verilecek olan millet bahçesinde 2 bin metre uzunluğa sahip bisiklet parkuru, 2 bin metre koşu yolu ve 4 bin metre gezinti yolu gibi alanlar oluşturulacak.
ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR
Bursa'daki çalışmalar hakkında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalarda Bursa'nın yeniden yeşil kimliğini kazanması, kentsel dönüşüm, sağlıklı bir altyapı ve çevre ile Osmanlı'yı kuran şehrin tarihi dokusunun korunması olacak şekilde 4 konuya önem verdiklerini ifade etti.
17 ilçede önemli projeler yürütüldüğünden bahseden Başkan Aktaş, "Yaptığımız projeyi TOKİ'ye uygulayarak eski stadyumun olduğu bölgede Bursa Millet bahçesini hayata geçirdik. Doğanbey TOKİ'de çok değerli bir arazi olmasına rağmen İller Bankası'nın alanını da araziye katarak yaklaşık 20 dönümlük alanda millet bahçesi yapımına başladık. Kent siluetini bozan Tower Plazayıkıldı. Çelik Palas’ın arkasındaki binalarda da yıkıma başlandı. Hanlar Bölgesi’nin etrafı da açılıyor. Surların arkası, Üftade bölgesi Osmangazi Belediyesi tarafından düzenleniyor. Beraberinde Sıcaksu, Akpınar, 1050 konutlarda ve Mevlana'da yapılan kentsel dönüşümlerle süreç hızlı bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
![arsaVev, Çiftlikköy Projesi için Mövenpick ile Anlaştı](https://www.yeniemlak.com/resize/348x146/1/9/1/arsavev-ciftlikkoy-projesi-icin-movenpick-ile-anlasti-projesi-191881-1737710680.jpeg)
arsaVev, Çiftlikköy Projesi için Mövenpick ile Anlaştı
İnovatif gayrimenkul yatırımlarının öncü şirketi arsaVev sektörde bir ilke daha imza attı. arsaVev’i
24 January 2025
![Konutder Başkanı Ramadan Kumova: 2024 Konut için Geri Dönüş Yılı Oldu](https://www.yeniemlak.com/resize/348x146/1/9/1/konutder-baskani-ramadan-kumova-2024-konut-icin-geri-donus-yili-oldu-projesi-191880-1737456123.jpeg)
Konutder Başkanı Ramadan Kumova: 2024 Konut için Geri Dönüş Yılı Oldu
2024 yılını 1 milyon 478 bin 25 konut satışı ile tamamlayan sektör geçmiş yıllardaki hareketli günle