- Diğer Haberler
- Çimsa, Yapı Kimyasalları sektörüne Ar-Ge gücüyle değer katıyor!
Çimsa, Yapı Kimyasalları sektörüne Ar-Ge gücüyle değer katıyor!
Beyaz Çimento ve Kalsiyum Alüminat Çimentosu gibi özel ürünleriyle inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük eden Çimsa 1. Yapı
Beyaz Çimento ve Kalsiyum Alüminat Çimentosu gibi özel ürünleriyle inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük eden Çimsa 1. Yapı Kimyasalları Semineri’ni düzenledi...
Türkiye çimento sektörünün önde gelen şirketlerinden Çimsa, yapı kimyasalları sektöründeki gelişmeleri paydaşlarıyla birlikte değerlendirmek üzere 10 Eylül 2015 tarihinde 1. Yapı Kimyasalları Semineri’ni düzenledi. Sakıp Sabancı Müzesi’nde geniş bir katılımla gerçekleşen seminerde, yapı kimyasalları sektöründeki gelişmeler ve uygulamalar konuşuldu.
Çimento, Sabancı Holding’in stratejik iş kollarından biri…
Seminerin açılış konuşmasını, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Hakan Gürdal yaptı. Sabancı Holding’in 50 yıla yakın bir süredir çimento sektöründe yatırım yaptığını ve bu sektörde uzun vadeli büyüme planlarına sahip olduğunu kaydeden Gürdal, “Türkiye’de yüzde 17’lik paya sahip olduğumuz çimento sektörünün gelişiminden kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu doğrultuda yenilikçi ürün ve yatırımlara imza atıyoruz. Sektöre yön veren bir grup olarak, Ar-Ge ve inovasyon temel önceliklerimiz. Türkiye’de Yapı Kimyasalları sektörü için geliştirdiğimiz inovatif ürünler ile tüm sektör adına önemli bir gurur tablosu yaratıyoruz. Yenilikçi yaklaşımımız ile hem kendimiz büyüyoruz hem de sektörümüzün büyümesini ateşliyoruz” şeklinde konuştu.
Özhatay: “İnşaat sektöründe inovasyon, Yapı Kimyasallarının önemini ortaya çıkardı”
Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay da ülkemizde inşaat sektörünün gelişim açısından son yıllarda önemli bir ivme içinde olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “İnovasyonun yön verdiği marka projeler birbiri ardına yükseliyor. Teknolojik altyapıya, yeşil bina kriterlerine önem veren; gerek nitelik gerekse nicelik olarak farklılıklar taşıyan modern projeler, sektörün geleceğini şekillendiriyor. Türkiye’de, Batı ülkelerine göre, yapı kimyasallarının üretim ve tüketimi henüz oldukça yeni. Ancak inşaat sektöründe çağdaş yapılaşmanın önem kazanması, bizim gibi sektörün önde gelen ileri teknoloji ve Ar-Ge gücüne sahip firmalarının yapı kimyasalları alanında yenilikçi ürünlere imza atması, sektörün geleceği adına umut veriyor.”
Özhatay’ın verdiği bilgiye göre bugün sektörde üretici, satış ve uygulayıcı olarak irili-ufaklı yaklaşık 500’e yakın firma bulunduğu tahmin ediliyor. Sektörün üretim değerinin 2014 yılında 2,33 milyar TL’ye ulaştığı öngörülüyor. Gerek inşaat sektörünün gerekse son kullanıcı olan tüketicinin giderek bilinçlenmesi nedeniyle Yapı Kimyasallarının kullanıldığı alanlar da genişliyor. Dolayısıyla Yapı Kimyasallarına olan talep ve pazar da büyüyor. İnşaat sektöründeki yeni yatırımların yanı sıra özellikle Kentsel Dönüşüm ile ortaya çıkan yenileme ve güçlendirme faaliyetleri, Yapı Kimyasallarına olan talep artışını destekliyor.
Çimsa, katma değeri yüksek ürünlerle sektörün yükselişini destekliyor
Çimsa’nın, sektörün yüksek katma değerli ürünlere geçmesinde Ar-Ge faaliyetleriyle sektöre rehberlik ettiğini vurgulayan Genel Müdür Özhatay, “Mersin’de 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren ve ‘inovasyon üssü’ olarak nitelendirdiğimiz Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezimizde, katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik özel ürünler geliştiriyoruz. Bu merkez, Çimsa’nın ve esasında, ülkemiz Yapı Kimyasalları Sektörünün önemli bir gücüdür. Burada geliştirdiğimiz Beyaz Çimento’yu 25 yıldır yurt içi ve yurt dışı pazarlara sunuyoruz. Bugün Beyaz Çimento’da, 6 ayrı üründen oluşan bir portföye sahibiz. Dünyanın ilk iki markasından biriyiz. Yine bugün, Türkiye’nin tek kalsiyum alüminat çimentosu üreticisiyiz. Elbette geldiğimiz noktayla yetinmiyoruz. Bütün iş kollarımızda yeni ürün geliştirme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
“Biz sektörün geleceğinin inovasyonda yattığına inanıyoruz” diyen Genel Müdür Özhatay, sektörün yükselişinin yolunun; özellikle Ar-Ge’ye ve yenilikçi ürünlere yönelinmesi, uzman eleman yetiştirilmesi, branşta uzman işgücü için meslek liseleri, yüksekokullarda yapı kimyasalları eğitimi verilmesi gibi parametrelerden geçtiğini kaydetti.
1. Yapı Kimyasalları Semineri’nin önemli konukları
Yurt içi ve yurt dışından önde gelen isimlerin de katıldığı 1. Yapı Kimyasalları Semineri’nin önemli konuşmacıları arasında Katalunya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jose Gomez Serrano, ODTÜ’den Prof. Dr. İ. Özgür Yaman, Gazi Üniversitesi’nden Doç.Dr.Mustafa Şahmaran, Ege Üniversitesi’nden Doç.Dr.Özge Andiç Çakır, Siegen Üniversitesi’nden Dr.Ret.Nat.Yılmaz Sakallı ve Prof. Dr. Reinhard Trettin yer aldı. Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki The Seed’de gerçekleşen sunumlarda, dünyada ve Avrupa’da yapı kimyasalları sektöre yön veren gelişmeler ve uygulamalar ele alındı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
BVLGARI RESORT BODRUM İÇİN İMZALAR ATILDI
Roma – 10 Haziran 2024 Bvlgari Hotels & Resorts, uzun zamandır heyecanla beklenen Jeweler of Hospita
10 June 2024
Somfy Expert Yanınızda, Akıllı Teknolojiler Hayatınızda!
Akıllı teknolojiler, günümüzde tüm yaşam alanlarına konfor ve değer katıyor. Üstelik evlerden ofisle