- Emlak Haberleri
- Ankara
- Altındağ
- Emlak Sahiplerine Kötü Haber!
Emlak Sahiplerine Kötü Haber!
Emlak vergisinde ilk artış yüzde 6,5 olarak belirlendi
Emlak vergisinde ilk artış yüzde 6,5 olarak belirlendi. İşte detayları....
Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli 2 bin 6 liradan 2 bin 137 liraya, birinci sınıf inşaat maliyeti bin 333 liradan bin 421 liraya, ikinci sınıf inşaat maliyeti de 895 liradan 963 liraya çıkarıldı.
Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2016 yılı emlak vergisi hesaplamalarında kullanılacak parametrelerden ilkini belirledi. Habertürk gazetesinden Ahmet Kıvanç'ın haberine göre binaların emlak vergisi hesaplanırken dikkate alınacak inşaat maliyet bedelleri yüzde 6.5 oranında artırıldı. Geçen yıl bina maliyetlerinde artış oranı yüzde 3.9 olarak belirlenmişti.
2016 yılı için binaların metrekare inşaat maliyet bedellerine ilişkin liste Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğle fabrika binasından otel hastane binalarına, banka binalarından benzin istasyonlarına, okul ve yurt binalarından meskenlere kadar 22 ayrı grupta toplanan binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri yüzde 6.5 oranında artırıldı. Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli 2 bin 6 liradan 2 bin 137 liraya, birinci sınıf inşaat maliyeti bin 333 liradan bin 421 liraya, ikinci sınıf inşaat maliyeti de 895 liradan 963 liraya çıkarıldı.
Yeniden değerleme oranı 5 Ekim’de belli olacak. Bu yıl yeniden değerlemeye esas olacak enflasyon oranı temmuz itibarıyla yüzde 6.43 seviyesinde. Bu oran 5 Ekim’de yüzde 7 düzeyinde olursa, arsa değerlerinin de yüzde 3.5 oranında artırılması söz konusu olacak.
EMLAK VERGİSİ NASIL ARTACAK?
Arsa değer artışının yüzde 3.5 olması halinde Ankara Güvenlik Caddesi’nde 100 metrekarelik bir dairenin vergisi 249 liraya çıkacak.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Boss4 İnşaat'tan İlk Evini Alacaklara Özel Kampanya
Boss4 İnşaat, Alya Konutları Merkezefendi ve Alya Konutları 4 Mevsim projelerinde yeni bir kampanya
12 December 2024
Faruk Akbal: Sektörün geleceğini erişilebilir konut fonları şekillendirecek
Türkiye’nin süregelen şehirleşme süreci ve nüfusla birlikte artan konut talebiyle her geçen gün büyü