- Emlak Haberleri
- İstanbul
- Gaziosmanpaşa
- Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi 2. Kısım İmar Planı Askıya Çıktı
Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi 2. Kısım İmar Planı Askıya Çıktı
Gaziosmanpaşa Yıldıztabya mahallesi 2. kısım riskli alan imar planı askıya çıktı. İşte detayları...
Gaziosmanpaşa Yıldıztabya mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi, Sultan Sokaki Karanfil Sokak, Süzer Sokak arasında kalan 6,20 hektarlık kısma ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı.
Söz konusu alan riskli alan ilan edilmiş olup, Yıldıztabya mahallesi 2. kısım olarak geçiyor. Planlama alanı içerisindeki yapılan büyük kısmı 2000 yılından önce yapılmış ve yüzde 80’i kötü kalitede, yüzde 16’sı orta kalitede. Yalnızca yüzde 4'ü iyi kalite olarak belirlendi.
PLAN NOTLARI
1) Plan onama sınırı 6306 sayılı Afet Riski Altındai Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca 19/09/2016 tarih ve 2016/9192 sayılı Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda 03/10/2016 gün ve 29846 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yıldıztabya mahallesi 2. Kısım Riskli Alanının 6,20 hektarlık kısmıdır.
2) Planlama alanında, onaylanacak kentsel tasarım projesi doğrultusunda uygulama yapılacaktır.
3) 08.10.2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan Gaziosmanpaşa ilçesi riskli alan sınırlarında yapılacak İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporunda belirtilen hususlara ve Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmeliğe uyulacaktır.
4) İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin silüete ilişkin 13/01/2012 tarih ve 173 sayılı meclis kararı ile 12/09/2012 tarih ve 1823 sayılı meclis kararı doğrultusunda Yençok Kentsel Tasarım Projesi'nde belirnecektir.
5)Planlama alanında 4/- 0.99 kotu, kentsel tasarım projesinde belirlencektir.
6) İmar uygulama sınırları içerisinde yer alan donatılar kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz.
7) Bu plan kapsamında; Deprem Yönetmeliği, Sığınak Yönetmeliği, Otopark Yönetmeliği, İSKİ Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği ve konusuna göre ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda uygulama yapılacaktır.
8) 5378 sayılı engelliler ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun ve bu kanun kapsamında planlama alanında yer alacak kentsel sosyal ve teknik altyapı alanlarında ve yapılarda Türk Standarları Enstitüsü'nün ilgili standardına uyulacaktır.
9) Planlama alanı içerisinde yapılacak bütün yapılarda plan, fen sağlık güvenli yapılaşma, estetik ve çevre şartları ile ilgili mevzuat hükümlerine ve TSE tarafından belirlenöiş standartlara uyulacaktır.
10) Şehir içi yollarda bisiklet yoları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerleri tasarımına ve yapımına dair yönetmelikte belirtilen hususlara uyulacaktır.
11) Uygulama aşamasında zemin etüd raporları hazırlanacak oluğ, raporlarda belirtilen hususlara uyulacaktır.
12) Bu plan; plan notları, plan açıklama raporu ve bu pkana göre onaylanaca kentsel tasarım projesi ile bir bütündür.
13) Kentsel tasarım projesi planın tamamına yönelik hazırlanabileceği gibi ilçe belediyesince belirlenecek etaplar halinde de hazırlanabilir.
14) Planın onay tarihinden mnce inşaat/yapı ruhsatı almış binalara ilişkin 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı olmadığına dair belge alınması durumunda bu binalar mevcut haliyle kentsel tasarım projesinde korunabilir.
15) Plan raporunda, plan notlarında ve imar planında belirtilmeyen husularda 3194 sayılı imar kanunu ve bu planın onaylandığı tarihte yürürlükte olan imar yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
16) Uygulama aşamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Depre Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın 17/02/2016 tarihli ve 31206 sayılı yazısındaki hususlara uyulacaktır.
UYGULAMA HÜKÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Boss4 İnşaat'tan İlk Evini Alacaklara Özel Kampanya
Boss4 İnşaat, Alya Konutları Merkezefendi ve Alya Konutları 4 Mevsim projelerinde yeni bir kampanya
12 December 2024
Faruk Akbal: Sektörün geleceğini erişilebilir konut fonları şekillendirecek
Türkiye’nin süregelen şehirleşme süreci ve nüfusla birlikte artan konut talebiyle her geçen gün büyü