- İnşaat Sektörü Haberleri
- İnşaat sektöründe gözler Haziran ayına çevrildi
İnşaat sektöründe gözler Haziran ayına çevrildi
Pandemi koşulları nedeniyle inşaat sektöründe hedefler değişti.
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan 'Nisan 2021 Sektör Raporu' kamuoyu ile paylaşıldı.
Raporda, inşaat malzemeleri sanayi üretimi Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.8 arttığı, Şubat ayında da yüzde 12.3'lük artış gösterdiği hatırlatıldı. 2021 yılının ilk iki ayındaki üretim artışının geçen yılın ilk iki ayına göre yüzde 15'lik artış gösterdiği belirtilirken ilk iki aydaki üretim artışında iç talebin canlı kalması ve dış pazarlardaki talep artışı etkili olduğu ifade edildi.
İKİ SENARYO BELİRLENDİ
Raporda gelecek dönem beklentilerine de yer verilirken, "Nisan ayı itibarıyla yeniden pandemi nedeniyle önemli kapanma önlemleri alındı. Önlemler Mayıs ayının da önemli bir bölümünü kapsıyor. Bu dönemde inşaat işlerinin önemli ölçüde yavaşlaması, yeni inşaat başlangıçlarının ötelenmesi bekleniyor. Bu çerçevede inşaat malzemeleri iç pazar satışlarına yönelik iki ayrı senaryo öngörülüyor. Her iki senaryo için de kapanma önlemlerinin başarılı olacağı ve Haziran ayından itibaren kapanma ve kısıtlamalara ihtiyaç kalmayacağı varsayılıyor" ifadeleri kullanıldı.
Söz konusu ilk senaryoda inşaat işlerinde yeniden toparlanma yaşanması, mevcut işlerin hızlanması ve yeni inşaat başlangıçlarının da hareketlenmesi bekleniyor. İkinci senaryoda ise salgında iyileşmeye ve kapanmaların kalkmasına rağmen yeni inşaat işleri için uygun mali koşulların bulunmaması nedeniyle beklentilerin altında bir inşaat faaliyetinin gerçekleşmesi bekleniyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Albayrak Beton, İsviçreli CSC sertifikalarını düzenlenen törenle teslim aldı
Metrolardan kamu binalarına, alt yapıdan eğitim kurumlarına ve nitelikli gayrimenkul projelerine kad
20 August 2024
İNŞAAT MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ ÖNGÖRÜLEMEZLİĞİ TETİKLİYOR
İnşaat maliyetlerindeki artışta özellikle dikkat çekmek istediğimiz konu işçilik maliyetlerindeki ar