Stüdyo Daireler İçin 10 Dekorasyon Önerisi

Evinizin küçük olması şık olmayacağı anlamına gelmiyor. İşte stüdyo daireler için 10 dekorasyon önerisi...

11 March 2015
Stüdyo Daireler İçin 10 Dekorasyon Önerisi

Evinizin küçük olması şık olmayacağı anlamına gelmiyor. İşte stüdyo daireler için 10 dekorasyon önerisi...

İyi bir tasarımla dekore edilen stüdyo daireler büyük evlerden daha kullanışlı olabilirler.

Tek başına yaşayan kişilerin tercihleri arasında yer alan stüdyo daireleri doğru şekilde dekore ettiğinizde, büyük bir evin ferahlığını ve konforunu elde etmeniz mümkün.

İnovatif ve çok fonksiyonlu ürünleriyle dar mekânları maksimum düzeyde kullanım imkanı sağlayan bir mobilya şirketi, stüdyo dairelere ‘feminen’ dokunuşlar katarak, yalnız yaşayan kadınların hayatlarını kolaylaştıracak, aynı zamanda stüdyo dairelerin dekorasyonu hakkında ilham verecek pratik fikirler verdi.

İşte stüdyo daireler için 10 dekorasyon önerisi :

cxx

1. ALANLARI DEĞERLENDİRİN

Mekanınızı daha ferah ve aydınlık göstermesi için duvarlarınızda açık ve tek renkler kullanın. Beyaz renk çok çabuk karar değiştiren kadınlar için mükemmel bir çözümdür. Duvarlarınızı tablolarla, çerçevelerle hareketlendirebilirsiniz. Eğer duvar kağıtlarından hoşlanıyorsanız, tek bir duvarınızda uygulamaya özen gösterin.

2. ELBİSELERİNİZE YER AÇIN

Evinizde küçük bir ardiye, ikinci bir tuvalet ya da ikinci bir balkon varsa bu alanları kapatıp mini bir giyim odası yapabilirsiniz. Alan çok dar olduğu için duvarlara geniş raflar asın. Bu raflara kıyafetlerinizi, ayakkabılarınızı, sıklıkla kullandığınız eşyaları koyun. Böylece kıyafet seçimi için saatlerce uğraşmanıza gerek kalmadan aradıklarınızı kolayca bulabilirsiniz. Duvara çakacağınız birkaç çiviye elbiselerinizi asabilirsiniz. Böylece hem elbiseleriniz kırışmamış olur, hem de dekorasyon açısından hoş bir görüntü sağlamış olursunuz. Eğer küçük bir alanınız yoksa kapıya yakın bir alana sadece ayakkabılarınızı koyacağınız raflar asabilirsiniz.

kl_2

3. KÜÇÜK AMA ŞIK OLSUN

Stüdyo dairelerde mutfakların küçük olması şık olmayacağı anlamına gelmiyor. Eğer mekanınız darsa ve farklılık yaratmak istiyorsanız detaylara ağırlık verin. Mesela sade tasarımlı bir mutfağa şık bir avize asın. Mekanın havası bir anda değişecektir.

4. GÖZ HİLELERİ YARATIN

Kadınların vazgeçilmezi aynalarla, stüdyo daireleri ferahlatacak göz hileleri yaratmanız mümkün. Doğru açıdan asılan geniş bir ayna mekanı olduğundan daha geniş gösterecektir. Gereksiz eşyalarınızın hepsinden kurtulun, gerçekten işinize yarayacak kullanışlı ve göze hoş gelen eşyalarınızı kullanmaya özen gösterin. Gerekirse depolama alanlarınızı arttırın. Depolama alanları dağınıklığı da oradan kaldırarak düzenli bir ev yaratmanız açısından yardımcı olacaktır. Yatak odasında kullanacağınız bazalı yataklar yorgan, battaniye gibi sezonluk kullanılan eşyaları ortadan kaldırmak açısından önemlidir.

v_3

5. KULLANDIĞINIZ RENKLER ÖNEMLİ

Pembe, kırmızı, lila, fuşya gibi daha feminen renklerden hoşlanıyorsanız, bunu tüm eve uygulamak yerine tek bir eşya üzerinde ya da alanda kullanın. Mesela tekli koltuğunuzu, kanepenizi bu renklerden tercih edebilirsiniz, banyo gibi küçük alanlarınızı açık pembe gibi bir renge boyayabilirsiniz. Dekoratif aksesuarlarda bu renkleri tercih etmeniz de mümkün.

6. KÜÇÜK EBATLI PARÇALAR KULLANIN

Zeminde tek bir malzemeyle daha geniş bir görünüm sağlanabilir. Banyo ve mutfak gibi bölümlerde kullanılan seramikleri daha küçük ebatlı parçalarla döşemek daha ferah gösterir. Çok renkli halı kullanmamaya özen gösterin.

cv

7. PARLAK EŞYALARI MİNİMUM ALANLARDA KULLANIN

Abartıdan kaçının. Fazla gösteriş küçük daireleri hem olduğundan daha dar hem de rüküş gösterir. Yaldızlı, altın renkli, pullu, taşlı, simli, parlak eşyalardan hoşlanıyorsanız bunları minimum alanlarda dekoratif amaçlı kullanmaya özen gösterin. Mesela koltuk takımınızın üzerindeki yastıklar bu amaçla kullanılabilir.

8. EVİN ENERJİSİNİ YÜKSELTİN

Evlerinizde mutlaka canlı bitki bulundurun ve bunları dekor amaçlı kullanın. Bitkiler ortamı güzelleştirirken aynı zamanda evin enerjisini de yükseltir.

xcc

9. AYDINLATMAYI İYİ SEÇİN

Stüdyo dairelerin en büyük sorunlarından biri yeterli derecede ışık alamıyor olmaları. Bu yüzden aydınlatma seçerken alçaktan tasarlanmış değil de daha yüksekten tasarlanmış olan ahizeleri kullanmanız yararlı olacaktır. Lokal aydınlatmalar da mekanınıza farklılık kazandıracaktır. Normalde ışık sistemleri ihmal edilen banyo ve yatak odaları söz konusu kadınlar olduğunda ayrı bir önem taşır. Bu alanlar makyaj odası olarak da kullanılacağından aydınlatma iyi seçilmelidir. Dekorasyonda farklılık yaratmak isteyen kadınlar abajurlarını ya da avizelerini banyoda da kullanabilir.

xc_1

10. DUVARLARDAN MAKSİMUM FAYDA SAĞLAYIN

Dar alanlarda duvarlar ve mobilyalar ayrı bir önem kazanır. Duvarlardan maksimum fayda sağlamanız evinizi ferahlatacaktır. Banyoda lavabo altlarındaki boş alanları, dolap haline getirerek değerlendirebilirsiniz. Duvarlara asacağınız rafları ister mutfakta, ister banyoda ya da salonda kullanabilir, dekoratif ürünlerinizi üzerlerine koyarak hoş bir görüntü sağlayabilirsiniz.



HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR


henüz yorum yok

GÜNDEM HABERLERİ


İder Mobilya'nın Yeni Modeli Bubon Koltuk Takımı

İder Mobilya'nın Yeni Modeli Bubon Koltuk Takımı

İder Mobilya yeni koltuk takımı Bubon ile kiremit rengi ve yeşilin iç ısıtan uyumunu salonlara taşıy

14 December 2016


Kale Banyo Zeus Serisini Görücüye Çıkardı

Kale Banyo Zeus Serisini Görücüye Çıkardı

Kale Banyo iki renk seçeneği olan Zeus serisini vitrine çıkardı...

05 December 2016


Öne Çıkan Konut Projeleri


Tüm Türkiye’de en çok tercih edilen konut projelerini burada bulabilirsiniz.

İstanbul, Beylikdüzü

Keleşoğlu Holding

395.000 - 792.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Sur Yapı

385.000 - 837.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Ankara, Etimesgut

Söğüt İnşaat

283.000 - 634.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Halk GYO

490.000 - 888.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Mutlu inşaat

200.000 - 734.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Konya, Meram

Torkam inşaat

315.000 - 1.000.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Gül Proje

253.470 - 903.119 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Başakşehir

İntaya

595.000 - 998.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum