- İnşaat Sektörü Haberleri
- İnşaat malzemeleri ihracatı sert düşüş yaşadı
İnşaat malzemeleri ihracatı sert düşüş yaşadı
Koronavirüs salgını inşaat malzemeleri sanayisini de olumsuz etkiledi.
İnşaat Malzemeleri Sanayi (İMSİAD) Dış Ticaret Endeksi Nisan 2020 rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre, Nisan 2020 döneminde koronavirüs etkisiyle Ağustos 2013 döneminden sonra en sert düşüş yaşandı.
3.98 TON İHRACAT
İnşaat malzemeleri sanayi ihracat rakamları, Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.8 oranında düşüş gösterdi. 2019 yılı Nisan ayında 1,81 milyar dolar olan ihracat, küresel salgının olumsuz etkisi nedeniyle 2020 yılı Nisan ayında 1,35 milyar dolara düştü.
İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı miktar olarak da düşüş gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.4 oranında düşüş görülürken yaşanan sınırlı düşüş nisan ayında sektörün ihracat çabasının yoğun şekilde devam ettiğini ortaya çıkardı. İnşaat malzemeleri ihracatı 2020 yılı nisan ayında 3,98 milyon ton olarak görüldü.
İnşaat malzemeleri ihracat ortalama birim fiyatı ise Nisan 2019 döneminde 0,39 dolar/kg olarak görülürken Nisan 2020'de 0,34 dolar/kg oldu. Sektörde yaşanan sert daralmanın henüz ortalama ihracat birim fiyatlarını etkilemediği görüldü.
EN DÜŞÜK RAKAMLAR
İnşaat malzemeleri sanayi ithalat rakamları ise Nisan 2020 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20.4 oranında düşüş göstererek 173,7 bin tona geriledi. Nisan ayında miktar olarak 2013 Ağustos tarihinden beri en düşük ikinci aylık ithalat yaşandı.
İnşaat malzemeleri sanayi ithalatı, değer olarak geçtiğimiz ay 430 milyon dolara düştü ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 oranında düşüş gösterdi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Albayrak Beton, İsviçreli CSC sertifikalarını düzenlenen törenle teslim aldı
Metrolardan kamu binalarına, alt yapıdan eğitim kurumlarına ve nitelikli gayrimenkul projelerine kad
20 August 2024
İNŞAAT MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ ÖNGÖRÜLEMEZLİĞİ TETİKLİYOR
İnşaat maliyetlerindeki artışta özellikle dikkat çekmek istediğimiz konu işçilik maliyetlerindeki ar