- İnşaat Sektörü Haberleri
- İnşaat sektörü 2019'a umutlu girdi
İnşaat sektörü 2019'a umutlu girdi
Yeni yılda inşaat sektöründe teşviklerin de devamıyla büyüme hedefleniyor.
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, yeni yılı sektör açısından değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin dengeli büyümeye odaklanacağını ve yerel seçim sürecinin tamamlanmasıyla normalleşmenin görüleceğini belirten Koloğlu, yapısal reformların hayata geçmesi ve döviz, faiz oranlarında yaşanacak olumlu gelişmelerin de ekonomiye pozitif yansıyacağı düşüncesini paylaştı.
"TEŞVİKLER SEKTÖRÜ OLUMLU ETKİLER"
İnşaat sektörünün 2018 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 18,7 büyüme gösterdiğini hatırlatan Celal Koloğlu, "Hükümetimizin uyguladığı teşvik programları, KGF uygulaması, üretim ve istihdama yönelik teşvikler ekonomideki büyümeyi artıran unsurlar oldu. İnşaat sektörümüzün büyümesinde ise başta ulaştırma olmak üzere enerji, tarımsal altyapı, şehir altyapısı yatırımları ve artan konut yatırımları etkin oldu" ifadelerini kullandı.
Devlet teşviklerinin sürmesi durumunda sektörün olumlu etkileneceğini ifade eden Koloğlu, "Yapısal reformlar ve yatırımları teşvik edici politikaları sürdürmesi durumunda kamu altyapı yatırımları ve özel sektör projelerinin yansımalarıyla inşaat sektöründeki büyüme eğiliminin devam edeceğini öngörüyoruz. Kamu yatırımlarında bir öncelik sıralaması yapılması da sürdürülebilir ekonomik büyüme ve kalkınma için kritik bir öneme sahip. Bu yılın programları da bu yönde tasarlanıyor. Böylece işlerin daha hızlı yapılması sağlanarak Türkiye'de çok sayıdaki ihale disipline edilmiş olacak ve ekonomi kazanacak" şeklinde konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Albayrak Beton, İsviçreli CSC sertifikalarını düzenlenen törenle teslim aldı
Metrolardan kamu binalarına, alt yapıdan eğitim kurumlarına ve nitelikli gayrimenkul projelerine kad
20 August 2024
İNŞAAT MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ ÖNGÖRÜLEMEZLİĞİ TETİKLİYOR
İnşaat maliyetlerindeki artışta özellikle dikkat çekmek istediğimiz konu işçilik maliyetlerindeki ar