- Emlak Haberleri
- Bursa
- Osmangazi
- Oda Kiralayarak Ayda 2 bin 400 Lira Kazanıyorlar
Oda Kiralayarak Ayda 2 bin 400 Lira Kazanıyorlar
Bursa Osmangazi'deki en yeni konut projeleri hakkında ve emlak sektöründeki son gelişmelere dair haberleri incelemek için tıklayınız.
Bursa'da mülk sahipleri evlerinin odalarını bankalara kiralayarak maddi kazanç sağlıyor.
Bankalar artık günlük yaşantının olmazsa olmazı. Para çekmek, kredi kartı, elektrik, su, telefon borcunu yatırmak, havale yapmak için en yakın ATM’yi bulmak zorundasınız. Bunun farkında olan bankalar da vatandaşın ATM’lere en kısa sürede ulaşmasını sağlamak için her yolu deniyor. Büyükşehirlerde özel bölmelere yerleştirilen ATM’ler daha küçük yerleşim yerlerinde evlerin alt katlarına konuluyor.
AYLIK 2 BİN 400 LİRA KAZANÇ
Bursa’nın Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde ATM’ler, evlerin yeni kiracısı. Öyle ki evin bir odasında birkaç bankaya ait ATM cihazını görmek mümkün. Bir banka ile başlayan uygulamada şimdiki sayı 9, yakında 12 olacak. Durumdan hem bankalar, hem ev sahipleri, hem de mahalleli memnun. Ev sahipleri 300-400 liraya kiraya veremedikleri evlerinin bir odasını 3- 4 bankaya kiraya verip 2 bin 400 lira aylık kira alanlar var. Üstelik kira bedeli yıllık peşin tahsil ediliyor.
BİR MAHALLEDE 12 ATM
Küçükbalıklı Mahalle Muhtarı Cemil Aksu, merkeze uzak olan mahallede insanların banka işlerini bu ATM’ler sayesinde çözdüklerini söylüyor.
Eskiden işlerini halletmek için şehir merkezine gitmek zorunda kalan vatandaşların sıkıntıdan kurtulduğunu dile getiren Aksu, şunları söylüyor:
“Mahallemiz kalabalık nüfuslu. Merkeze iki dolmuşla gidildiği için bankada işi olan insanlar mağdur oluyordu. Geçmiş dönemde iki arkadaşımız bankalarla anlaşmış gelip ATM şekilde düzenek kuruldu. Önce bir iki bankadan 9 tane banka ATM’sine çıktı sayı. 3 tane daha gelecek toplam 12 banka ATM’si olacak mahallemizde”
ÇÖZÜMÜ VATANDAŞLAR BULDU
Mahalle merkezinde ana cadde üzerinde ki evleri yoğun trafik ve gürültüden dolayı kiraya veremediklerini anlatan Aksu, “Çok işlek cadde olduğu için kiracılar burada duramıyor. Bir işyeri açılıyor gürültü ve yoğunluktan iş yapamıyor ve kapatıp gidiyor. Kiralayanlar 2-3 haftada kapatıyordu. Bu nedenle de vatandaşlar böyle bir çözüm buldu” şeklinde konuşuyor. Mahallenin aynı zamanda sanayinin yoğun olduğu bir bölge olduğuna dikkat çeken Aksu, sistemle sanayiciler ve vatandaşların mahalle meydanında ki ATM’lerden rahatlıkla işlerini gördüklerini dile getiriyor. (CİHAN)
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Savur GYO’dan ‘İyi ki varsın Kandilli, iyi ki varsın evim’ dedirtecek proje
Yenilikçi vizyonuyla 60 yılı aşkın süredir inşaat, gayrimenkul, turizm, otomotiv ve elektronik sektö
08 November 2024
Batıyakası, Riyad’da Yatırımcıların Beğenisine Sunuluyor
11-14 Kasım tarihlerinde Suudi Arabistan Riyad’da İstanbul Ticaret Odası (İTO) organizasyonuyla düze