Suriçi de İmar Barışı'nı İstiyor

Yakın zamanda oturma belgesi ve ruhsatı bulunmayan yapıların yasal izne kavuşması için başlanan İmar Barışı sürecine Suriçi’nden de dahil olma isteği var. Süreçten, Suriçi’nin tarihi yapılarının yararlanması talebi mevcut.

12 November 2018
Suriçi de İmar Barışı'nı İstiyor Ülkemizde iskanı ve ruhsatı bulunmayan yapıların devlet onayından geçmesi için başlatılmış İmar Barışı’na katılımlar sürmekte. Ancak bu sürece Suriçi’ndeki kimi bölgeler dahil edilmedi.

Sabah Gazetesi’nin durumu ele alan haberine göre Sirkeci Otelciler Birliği Ahmet Yaşar şu beyanlarda bulundu:
“Sirkeci, İmar Barışı alanı içinde en az tarihi yapı barındıran bölge. Söz konusu alanın haricinde birçok tarihi yapı, arkeolojik kalıntılar bulundurabilecek bölgeler ve binlerce tescilli yapı var. İmar Barışı’nın kapsamadığı alandaki istisnasız tüm oteller, ister tescilli ister tescilsiz olsun, hiçbir şekilde İmar Barışı’ndan yararlanamıyor. Bundan dolayı bu oteller kapatılma ve mühürlenme tehlikesiyle karşı karşıya. Sirkeci Otelciler Birliği olarak bu sorunun çözülmesi için hükümetin bizi duymasını istiyoruz.

Tarihi yapılar tahrip olabilir

Ahmet Yaşar, İmar Barışı'nın yok saydığı onlarca tarihi yapının tahrip olma tehlikesine karşı savunmasız bırakıldığı vurguladı; "Sınırın dışında kalan yapılar İmar Barışı’ndan faydalanırken, yeni yapılar faydalanamadı. Tescilli yapıların haricindeki yapılar faydalansın, her yerde tescilli bina mevcut. Fatih'te, Taksim'de, Galata'da, Pera'da, Balat'ta ve İstanbul'un her yerinde tescilli bina bulunuyor. Fatih'in de bir kısmı kapsam dışı bırakıldı. Ortaya bir haksızlık çıktı." dedi.

400 civarı otelin kapanma tehlikesi var. Sirkeci'nin yabancı turistleri her dönemde yoğun bir şekilde misafir ettiğini söyleyen Yaşar, sözlerine şöyle devam etti: "Sirkeci’de kapatılan kimi oteller mevcut. Uygulama bu otelleri kapsamayınca, haliyle belediye de cezai işlem uygulamak zorunda. Ruhsatsız oldukları için, bunun gibi oteller mühürlenmiş durumda. Sayıları 400 civarı otelin kapatılma tehlikesi bulunuyor. Bu da 20 bin yatak demek oluyor. Ayrıca belirtmek isterim ki, bu otellerin muhiti, arsaların çok değerli olduğu bir bölge. Eğer bu bölge Barış’tan yararlansaydı, tek bir otel bile hazineye 300 bin ila 1.5 milyon TL arası kazanç sağlayacaktı. 400 otel olduğunu göz önünde bulundurursak, bu çok ciddi bir rakam. Sirkeci’de tarihi yapı ve tarihi eser olmadığı halde, mevcut otellerin işi kolaylaştırılmıyor, dolayısıyla Sirkeci’nin her dönem aktif turizmi sekte uğruyor, mağduriyetler ortaya çıkıyor."



HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR


henüz yorum yok

Öne Çıkan Konut Projeleri


Tüm Türkiye’de en çok tercih edilen konut projelerini burada bulabilirsiniz.

İstanbul, Beylikdüzü

Keleşoğlu Holding

395.000 - 792.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Sur Yapı

385.000 - 837.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Ankara, Etimesgut

Söğüt İnşaat

283.000 - 634.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Halk GYO

490.000 - 888.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Mutlu inşaat

200.000 - 734.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Konya, Meram

Torkam inşaat

315.000 - 1.000.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Gül Proje

253.470 - 903.119 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Başakşehir

İntaya

595.000 - 998.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum