- Kentsel Dönüşüm Haberleri
- Türkiye'de 2 milyon kişi riskli alanlarda yaşıyor
Türkiye'de 2 milyon kişi riskli alanlarda yaşıyor
Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının önemi gün geçtikçe artıyor.
Ocak 2020 döneminde İnşaat sektöründe alınan yeni iş siparişlerinin bir önceki aya göre yüzde 16 artış gösterdiği belirtildi. Bu artışla yeni iş siparişleri, 2018 Ağustos dönemi seviyesine çıkmış oldu.
PLANLI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ
İMSAD tarafından hazırlanan raporda planlı kentsel dönüşümün önemine yer verildi. Raporda, öncelikli olarak tespit edilen 1,5 milyon konutun dönüşümünün 5 yıl içerisinde acilen gerçekleştirilmesi hedeflendiği belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2023 yılına kadar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile her yıl 300 bin konutun en az yüzde 10 ila 15'ini dönüştürecek. Böylece Bakanlık 5 yılda 200-250 bin konutun dönüşümünü sağlayacak.
53 İL RİSKLİ
Türkiye genelinde riskli alanlarla ilgili yürütülen çalışmalar sonrasında 2019 yılı sonunda riskli alan ilan edilen il sayısının 53 olduğu belirtildi. Riskli olduğu belirlenen bu alanlarda yer alan yapı sayısı 286 bin 640, riskli alandaki bağımsız birim sayısı 616 bin 270 ve riskli alanda ikamet eden nüfus sayısı 2 milyon 15 bin 205 olarak tespit edildi. Öte yandan riskli alanın yüzölçümü 12 bin 818 hektar olduğu belirlenirken Bakanlık tarafından 240 adet riskli alanın 185'inde belediyelerin, 4'ünde TOKİ'nin, 10 alanda ise maliklerin uygulama yapmasına yönelik yetkilendirme yapıldığı ifade edildi.
Ocak ayı içerisinde Türkiye'nin birçok bölgesinde görülen deprem tehlikesine de raporda yer verildi. Türkiye'nin coğrafi olarak yüzde 66'sı deprem riski altında olduğu belirtilirken nüfusun yüzde 71'inin deprem riski altındaki alanlarda ikamet ettiği aktarıldı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
İstanbul'da 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç var
İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken İstanbu
03 July 2024
Kentsel dönüşümde yeni dönem: Yıkım kararı için tebligat yapılmayacak
Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni düzenlemeye göre, yıkımı yüzde 51 oy çokluğuyla kabul edilen